Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez znanja holdinga

Klub Macao na Malom jarunskom jezeru gradi se ilegalno

macao
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
22.02.2013.
u 14:45

Nakon što je dijelom izgorio tražena je suglasnost za sanaciju objekta. No, novi je drugačiji od onog odobrenog

Obnova kluba ‘Macao’ pokraj Malog jezera na Jarunu, kojeg su zakupci umjesto drvetom počeli graditi ciglom i betonom zaustavljena je, a građevinskoj inspekciji izdan je nalog da započeto i sruši. Prema informacijama iz Holdinga, zakupci prostora Vasilije i Vlado Moguša u zaštićenom području jezera gradili su mimo odluke, o čemu je do svih nadležnih institucija prije dva dana došla i anonimna prijava.

U zakupu od 2003.

– Svi izvedeni radovi u suprotnosti su s ugovorom o zakupu, pa od građevinske inspekcije tražimo izdavanje naloga za žurnu obustavu radova i rušenje sagrađenog dijela – kazao je Ivo Erić, voditelj nadležne podružnice Upravljanje sportskim objektima.

 Dodaje da je još 18. veljače Povjerenstvo koje je imalo ulogu nadziranja radova obustavilo sanaciju jer su vidjeli da se krši ugovor.

– Kako radovi nisu obustavljeni, jučer smo (21.veljače) na licu mjesta izdali nalog zakupnicima za obustavom radova. Isto tako, zabranili smo ulaz na jarunsko jezero njihovim vozilima - istaknuo je Erić. Inače, podružnica Upravljanje sportskim objektima s vlasnicima objekta ima sklopljen ugovor o zakupu zemljišta još od studenoga 2003. godine.

Na zakupljenom zemljištu vlasnici su imali pravo postaviti montažni objekt površine 313 četvornih metara te sezonsku ljetnu terasu površine 128 četvornih metara.

Budući da je objekt djelomično izgorio u požaru u svibnju 2012. zakupci su uputili zahtjev za sanaciju objekta za koji su u siječnju 2012. podnijeli i zahtjev za legalizacijom, budući da nije imao dozvolu.

Holding im je stoga 28. studenog 2012. izdao dopuštenje pod uvjetom da se sanacija izvede na način da površina objekta ostane ista kakva je bila prije požara.

Vlasnici nedostupni

Navedeno im je i da vanjski izgled objekta mora također biti istovjetan onome prije požara koristeći se istim materijalima i bojama. No, kada su prije dvadesetak dana zakupci započeli radove na uklanjanju zgarišta i obnovi objekta, započeli su gradnju sasvim drugačijeg objekta od onog za što su imali dozvolu.

A kada je prije dva dana u Podružnicu stigla od strane Gradskog ureda za izgradnju grada obavijest da je odbijena legalizacija objekta ‘Macao’, i suglasnost Podružnice za sanacijom objekta postala je nevažeća pa će se objekt trajno ukloniti. Do vlasnika kluba Macao tijekom dva dana nismo uspjeli doći kako bi komentirali cijeli slučaj.

>>'Uspjeh legalizacije u Zagrebu ovisi o komunalnom doprinosu'

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:49 23.02.2013.

Bandićeva posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije