Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
široke ruke

Iz proračuna Zagreba u 20 dana 2,4 mil. kuna za Tuzlu, Split, Jajce

10.07.2014., Zagreb - Na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva predstavljena je prva faza projekta Smart City - Osjeti zagrebacki zrak. Projekt su predstavili dekan FER-a Nedjeljko Peric, prof. Vedran Bilas i gradonacelnik Milan Bandic. Photo: Grgur Zuck
20.08.2014.
u 12:00

Za manifestacije, brojne gradske udruge i edukativne projekte u Zagrebu iz gradske se blagajne najčešće izdvaja od 10 do 20 tisuća kuna

U samo dvadeset dana iz gradske je blagajne potrošeno ukupno – 16,340.957 kuna. Novac Zagrepčana iscurio je tijekom ovih ljetnih dana za sponzorstvo, manifestacije, donacije koje je odobrio gradonačelnik Milan Bandić, a od tog ukupnog iznosa 2,449.476 kuna isplaćeno je drugim gradovima i državama.

Za Srebrnjak 5000 kuna

I dok se dio spomenutog iznosa odnosi na programe zagrebačkih udruga, događanja na kojima će Zagrepčani moći sudjelovati, dio novca utrošen je za financiranje raznih sportskih manifestacija, kongresa, dio i na obnovu svetišta, kao i brojne druge aktivnosti u drugim gradovima Hrvatske koji ionako imaju svoj proračun. Nije Bandić štedio ni u isplati donacija i pomoći izvan granica Hrvatske – u Vojvodinu, Bosnu i Hercegovinu i Rim.

Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

Istodobno, Klubu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti uplaćena je donacija nešto veća od 12 tisuća kuna, samo je pet tisuća kuna uplaćeno za dječju bolnicu Srebrnjak, deset tisuća kuna namijenjeno je za održavanje Edukacijsko-rekreacijskog kampa za djecu i adolescente s epilepsijom i 20 tisuća kuna za provedbu projekta mobilnih timova volontera u palijativnoj skrbi. A to su ipak adrese koje iz gradskog proračuna zaslužuju veće donacije, i to znatno veće od trenutačno im uplaćenih i veće od 15 tisuća kuna koje smo iz proračuna izdvojili za održavanje malonogometnog turnira u Jajcu.

I dok većina građana podržava i smatra obveznim donacijama pomoći poplavljenima iz Slavonije, ipak o donacijama koje iz gradskoga proračuna dijelimo za kongrese, zabavne manifestacije i događanja izvan Zagreba treba dobro razmisliti.

Splitu 361.677 kuna

Dapače, za njih je iz proračuna izdvojeno i više nego za pojedine manifestacije koje se planiraju u samoj metropoli.

Primjera radi za konferenciju Tesla u Zagrebu izbrojeno je 20 tisuća, 15 tisuća kuna izdvojit će se za projekt "Profesor Baltazar", studentima medicine za njihovu međunarodnu skupštinu uplaćeno je tri tisuće kuna, dok je Kulturnom društvu Napredak iz Tuzle odobren iznos od 6544 eura, a odobreno je i 361.677 kuna financijske potpore Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja u Splitu.

Komentara 22

FA
fakin2012
13:15 20.08.2014.

najbolja donacija bi bila da se smanje porezi - i to prirez i komunalna naknada

Avatar noesiss
noesiss
13:12 20.08.2014.

Cuj u Rim, a sta ima Rim s nama? Umjesto podijeli gladnoj sirotinji, zadnji put kad sam bila u Zagrebu, tri puta su me zaustavili prosjaci po ulici, u ono malo vreemena sto sam se prosetala centrom, na svaki korak gradjani prose, a on salje pare u Rim, mosh mislit.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:09 20.08.2014.

Nije kopo za njih, zato i je široke ruke baš ga briga ....pored tolike sirotinje davat pare za kojekakve zabavne manifestacije je van pameti, muka mi dođe kad ovo vidim.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije