Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava bila je u lipnju

Investicije stoje jer se još čekaju izmjene GUP-a

27.12.2012., Zagreb - Javno izlaganje o promjenama i izmjenama Generalnog urbanistickog plana Grada Zagreba. Procelnik Ivica Fanjek. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakus/PIXSELL
02.02.2015.
u 09:46

Od 2500 zahtjeva za promjenu zemljišta koje su zatražili građani, polovica se odnosi na povećanje građevinskog zemljišta

Prije nešto više od godinu dana gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će se izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) donijeti najkasnije u rujnu, no najvažniji dokument za prostorni razvoj grada ni četiri mjeseca poslije nije spreman.

– Bilo bi dobro da GUP prihvatimo već u kolovozu kako bismo što prije imali što bolji temelj za razvoj gospodarstva i u konačnici otvaranje novih radnih mjesta – kazao je tada gradonačelnik. Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor ovih dana za odugovlačenje donošenja izmjena GUP-a optužuje gradsku upravu koja, kako kaže, čeka povratak Milana Bandića. Navodno se rasprava o GUP-u očekivala na sjednici Gradske skupštine u veljači, no od toga se odustalo.

– Zbog odugovlačenja s donošenjem izmjena GUP-a došlo je do potpune blokade investicija jer investitori ništa ne žele raditi dok se ne prihvati novi GUP – kazao je Kosor. Iz gradske uprave kažu da je opsežna izrada GUP-a pri kraju.

– U rokovima smo. Posao se privodi kraju – kratko je kazao Ivica Fanjek, pročelnik gradskog Zavoda za prostorno uređenje. Podsjetimo, Gradska skupština je 28. studenoga 2013. donijela odluku o izradi izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba, a javna rasprava je završena 30. lipnja. Otad nadležni gradski uredi rade na doradi GUP-a, a građani su podnijeli 2500 zahtjeva za promjenu zemljišta. Od tog broja, njih 50 posto vezano je uz povećanje građevinske zone na štetu zelenila.

Komentara 5

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
13:14 02.02.2015.

Pa zašto su ga opet mijenjali?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:28 02.02.2015.

Hm, posao se privodi kraju. Dobar Fanjek. 50% GUP-a na štetu zelenila, prenamjena vodozaštitnih zona u nezaštitne, da bi se moglo graditi. I onda će se netko čuditi, ako čovjek odleti ubrzo, jer nije mogao ugoditi svima, a fali par dana do penzije.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:48 02.02.2015.

Vidim da su se i mrzitelji zelenila javili. Dobro umreženi ljubitelji kamena, krša i rodja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije