Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maratonska sjednica

Hoće li danas sve stići: Zastupnike čekaju 42 točke dnevnog reda

Gradska skupština Zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.04.2014.
u 09:24

Prijedlog HDZ-a je održavati sjednice dvaput mjesečno, a predsjednik Skupštine Darinko Kosor kaže: Sve je stvar dogovora. Očekuje se da bi se zastupnici mogli "zakvačiti" oko izdvajanja ZET-a iz Holdinga i pretvaranja u trgovačko društvo

Maratonska sjednica Gradske skupštine nastavlja se danas, a nakon što su zastupnici prošli četvrtak raspravljali o osam točaka više od 16 sati, pred njima su još 42 o kojima će morati glasati.

Rasprava o Poslovniku Gradske skupštine, radu gradonačelnika, izvješće o sigurnosti u gradu teme su skinute s dnevnog reda. Raspravljalo se i o Sveticama te o novoj odluci o obavljanju poslova postavljanje i održavanja javne rasvjete koja je, iako su zastupnici imali primjedbe, na kraju i prihvaćena. Restrukturiranje ZET-a, odnosno statusna promjena u trgovačko društvo i njegovo izdvajanje iz Holdinga, točka su oko koje će zastupnici zasigurno opet “zakvačiti”.

– Mi ne namjeravamo prihvatiti ovaj prijedlog jer ne postoji jasna strategija o tome što se želi postići, što će biti sa zaposlenicima i zbog čega se djelatnost izdvaja bez imovine – kazao je šef zagrebačkih HDZ-ovaca Andrija Mikulić.

Istaknuo je i to da će na idućem predsjedništvu Skupštine predložiti da se sjednice, umjesto jedanput, održavaju dva puta mjesečno, kako bi se konstruktivnije moglo raspravljati o točkama koje dođu na dnevni red. Konstruktivnu raspravu očekuje i predsjednik skupštine Darinko Kosor.

– Ne očekujem da se namjerno odugovlači, što se dogodilo na prošloj sjednici jer su SDP-ovi zastupnici zatražili da se raspravlja o Sveticama, što se dogodilo u ponoć – kazao je Kosor te dodao da opcija da se održavaju dvije sjednice tjedno dolazi u obzir te da je sve stvar dogovora. Danas će se raspravljati i o nagodbi s vlasnicima nekretnina u Branimirovoj ulici, za koje je grad za izvlaštenja stanara platio 20 milijuna kuna, ali i novom načinu plaćanja otpada.

>>Nakon dvanaest sati zastupnici usvojili tek šest od 50 točaka

Komentara 5

Avatar deziderij
deziderij
10:19 15.04.2014.

Zastupnik u slučajnoj državi HR ..... kako to šuštavo zvuči.

Avatar žič
žič
11:16 15.04.2014.

nekada smo imali županijski dom,gdje su bili uhljebljivani bivši saborski zastupnici i podobni sranački propali političari,sada imamo gradske skupštine gdje se opet uhljebljuju propali političari na parlamentarnim izborima,to se jako dobro vidi a fotografijama zagrebačke gradske skupštine,uvije vidiš iste njuške samo na nekim drugim pozicijama...........

Avatar think pink
think pink
10:13 15.04.2014.

"...predložiti da se sjednice, umjesto jedanput, održavaju dva puta mjesečno"-----.... " kazao je Kosor te dodao da opcija da se održavaju dvije sjednice tjedno dolazi u obzir"--- mjesečno ili tjedno - to je za ovog novinara sasvim svejedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije