Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trzavice na jezeru

Guinnessov rekorder hoće jet ski na Jarunu, Holding brani

jet ski
arhiva VL
21.03.2012.
u 08:50

Prve jet ski utrke na Jarunu su održane 1994. godine, a potom se svake godine održavalo oko 60 utrka

Osim ski-lifta ove godine posjetitelji Jaruna mogli bi vidjeti i vodene skutere, barem prema projektu Davora Hundića, predsjednika Hrvatskog jet ski saveza. Svjetski prvak u jet skiju kojim je oborio Guin­nessov rekord prešavši 1031 km duž jad­ranske obale za 19 sati i 20 minuta održao je na obalama velikog jarunskog jezera probnu vožnju sa šest skutera. Dok Hundić objašnjava da bi na Jarunu jet ski imao licenciju za ekovožnju, sportaši se bune, a i Holding brani dolazak vodenih skutera na jezero.

– Jet ski tu ni ekološki ni ambijentalno ne pripada jer skuteri na vodi štete ribama i ptičjim staništima na Jarunu. Moguća je i erozija umjetno napravljene obale koja nije napravljena da bi podnijela valove. Tu je i duboki sloj mulja koji bi, kad bi se pomaknuo, dezorijentirao ribe. Čak su i motori i motocikli zabranjeni na stazama u krugu RSC Jarun – objasnio je Srećko Šuk, tajnik veslačkog saveza.

S druge strane, Hundić kaže kako želi da jet-skijaši imaju mjesto za trening u Zagrebu. Tvrdi da bi zauzeta bila jedna devetina Velikog jezera tri puta tjedno po dva sata.

– To su tihi četverotaktni motori od 1400 kubika, ne čuju se. Od sedam do devet tisuća automobila prođe Jarunom za vikend, zar to pticama ne smeta? – kaže Hundić.

No, u Holdingu su odlučili da zbog razine buke i osjetljiva ekosustava jet skija na jarunskom jezeru neće biti.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
17:30 21.03.2012.

A iskreno ne mislim da je to baš dobra ideja, ljudi odu na Jarun se opustit,a ne gledat ove kak se love sa vodenim skuterima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije