Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova stranka u gradu

Gradski prirez tvrtkama koje izvoze smanjiti s 18 na 6%

Mislav Žagar Ivo Josipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
20.05.2016.
u 08:00

Mislav Žagar postaje šef stranke Naprijed Hrvatska za Zagreb i mogući kandidat za gradonačelnika na izborima iduće godine

-Zagreb je grad koji može svojim građanima pružiti sve, ali im ne pruža ništa - stav je to Mislava Žagara, 42-godišnjeg magistra znanosti prometa i tehnologije, koji će od ove nedjelje, nakon osnivačke skupštine ponijeti titulu šefa zagrebačke organizacije stranke koju je osnovao bivši predsjednik države Ivo Josipović - "naprijed Hrvatska- progresivni savez".

Osnivanjem nove stranke na lokalnoj, zagrebačkoj razini Žagar će, vrlo vjerojatno, biti i iznenađenje lokalnih izbora u svibnju iduće godine kandidira li se za gradonačelnika, o čemu službene potvrde iz stranke još nema.

Žagarova ideja nova stranka lijevog centra,koja će,kako kaže neopterećena hipotekama prošlost biti sposobna okupiti zanemarene potencijale Zagreba u svojevrsni Savez pristojnih građana i suprostaviti se onima koji, kaže, više od 20 godina rastaču tkivo Grada Zagreba.

- Zagreb je davno prestao biti grad poslovne inicijative, prestao je biti predvodnik kulturne smjelosti a sve je to rezultat politike unatrag 15 godina koja je poistovjećivala cijeli grad s jednim čovjekom koji zimi jede snijeg, ljeti gradi fontane, a tijekom cijele godine "potkrada" sugrađane kao što je nedavno pokušao s odgojiteljicama i odgojiteljima u dječjim vrtićima - kaže Žagar.

Po njemu gospodarstvo je temelj razvoja Zagreba pa je njegova namjera da se gradski prirez od 18 posto smanji na šest posto za sve tvrtke koje izvoze svoje proizvode na tržišta 17 najrazvijenijih zemalja Europske unije i SAD-a.

- Veliku perspektivu vidim i u IT sektoru, a područje energetske sigurnosti svakako je novo područje na koje Zagreb mora iskoračiti, kaže Žagar, koji se protivi i privatizaciji Zagrebačkog holdinga, za njega važne tvrtke.

- U prošlom mandatu gradske vlasti su ostavile Holding u dugovima od više od devet milijardi kuna što predstavlja 250 posto njegovog godišnjeg proračuna. Formalnim restrukturiranjem taj dug Holdinga je financijskim "igrama" skriven,ali i dalje postoji, ističe Zagar.

Iako rođen u Zagrebu reći će kako grad nema obilježja moderne metropole,ali kako imamo veliki potencijal interdisciplinarnog rada u znanstvenom, kreativnom i proizvodnom smislu. Mislav Žagar je, inače, dosad bio u HNS-u i SDP-u. 

Komentara 8

SE
sestrićna
10:35 20.05.2016.

još jedan antihrvatska stranka s yu predznakom...

TR
Trnjanec
09:34 20.05.2016.

Znači, ako napraviš kutiju čačkalica i to izvezeš u EU, platio bi manje poreza nego da prodaš na domaćem tržištu? Kaj je vama, kakve su to gluposti?

ST
Stipan
09:48 20.05.2016.

Iziđete li iz Zagreba , vidjet ćete pravu hrvatsku! Jad i bijeda ! Ako je Hrvatska samo Zagreb , onda bolje da je i nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije