Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva strateška gradska projekta

Fontane na čekanju, sada se "guraju" žičara i rotor

25.03.2011., Zagreb - Pogled iz zraka na grad Zagreb. Rotor i Jadranski most. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
10.09.2015.
u 09:00

Nakon što se s tri vlasnika riješe imovinskopravna pitanja, nastavlja se i s produžetkom Branimirove ulice

Sljemenska žičara i denivelacija rotora dva su najvažnija projekta s kojima će, uvjeren je tako gradonačelnik Milan Bandić, završiti ovaj i ući u sljedeći mandat.

Riječ je projektima, kako je naglasio, koji nisu bitni samo njemu, nego i svim ostalim građanima Zagreba.

– Zagrepčani vape za ova dva projekta, na to su slabi. Pitao sam ih što misle o tome, nisu ta dva projekta bila samo moj kliker – objasnio je svoj zaključak gradonačelnik Bandić. Sljemenska će žičara tako prema njegovu obećanju u realizaciju krajem iduće godine, a denivelacijom rotora, mišljenja je Milan Bandić, riješit će se rak-rana grada.

– Na rotor uđe četrdeset posto automobila u Zagrebu i ta se rak-rana jednostavno mora riješiti – kazao je. Uz najavljena dva projekta Bandić je poručio i da će nakon što sa tri vlasnika riješi imovinskopravne poslove koji su pri konačnom dogovoru nastaviti s Branimirovom, a tek nakon toga i s fontanama.

– Riješili smo 95 posto problema, ja sada brojim sate da konačno počnemo raditi. Najprije ćemo početi s Branimirovom, a tek onda s fontanama jer bi mi u suprotnom vi novinari oderali kožu – zaključio je gradonačelnik Bandić.

Kako je poručio, u listopadu će se raspisati natječaj za izvođača radova na Radničkoj.

Radnička će biti najljepša u Zagrebu, ukupno će se urediti sedam kilometara ceste – objasnio je gradonačelnik. I dok Bandić najavljuje projekte kojima će završiti ovaj i ući u novi mandat, oporbenjaci su jasni: "Bandić tek treba dobiti podršku za proračun, ne dobije li je u Gradu Zagrebu, uslijedit će prijevremeni izbori i nova bitka za mjesto gradonačelnika. No gradonačelnik je siguran u svoju pobjedu.

Komentara 24

Avatar bok
bok
10:15 10.09.2015.

Jedva cekam da bude ponovo zicara. Sigurno bi bila velika potraznja...(i turista u gradu) a ima sigurno i neki EU fond

ZA
zambezi
09:15 10.09.2015.

Ajd faaaala Bogu.

AD
adrian1
11:19 10.09.2015.

Bolje bi mu bilo da uredi fasade u ilici, barem onaj kilometar od trga do frankopanske jer sad izgleda lošije od neke albanske provincije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije