Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS

Facebook pomogao u pronalasku žene iz Šestina!

HGSS
Foto: HGSS
24.01.2016.
u 09:02

Na teren su po pozivu izašli djelatnici MUP-a i spašavatelji Stanice Zagreb koji su odmah u razgovoru s obitelji i policijom počeli planirati potragu.

U četvrtak navečer, 21. siječnja 2016. godine, u 20.20 sati na dežurni telefon HGGS-a Stanice Zagreb primljen je poziv Centra 112 kojim je dežurni spašavatelj obaviješten o nestanku starije ženske osobe na području Šestina, podno Medvednice.

Zabrinuta zbog noći i vrlo niskih temperatura obitelj je alarmirala nadležne službe koje su pokrenule akciju potrage. Na teren su po pozivu izišli djelatnici MUP-a i spašavatelji Stanice Zagreb koji su odmah u razgovoru s obitelji i policijom počeli planirati potragu. Niske noćne temperature i dob nestale osobe tražili su vrlo brzo planiranje potrage i što brži izlazak na teren.

U potragu je odmah uključen veliki broj spašavatelja i jedan potražni pas s vodičem radi brze pretrage terena.

Veliku korist u ovoj potrazi pokazala je društvena mreža Facebook preko koje je obitelj od očevidaca uspjela prikupiti podatke o kretanju nestale osobe tijekom dana. Područje potrage sukladno dobivenim podacima stalno se prilagođavalo. Na veliko olakšanje obitelji, djelatnici policije pronašli su nestalu osobu nekoliko minuta prije ponoći te je tako potraga uspješno završila.

U potrazi je sudjelovalo 19 spašavatelja Stanice Zagreb, jedan potražni pas, obiteljski prijatelji nestale osobe te veći broj djelatnika MUP-a s kojima je ostvarena odlična suradnja i na terenu i u planiranju strategije potrage.

>> Jeste li je vidjeli? Obitelj traga za njom već 13 dana

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:12 24.01.2016.

jedna dobra vijest 😄

LI
liliZG
13:00 25.01.2016.

kad se male ruke služe.... eto tako bi trebalo biti svaki put...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije