Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Bivši beskućnik i đaci darovali kolače ljudima u pučkoj kuhinji

19.12.2014., Zagreb - Bivsi beskucnik Mile Mrvalj ispred Pucke kuhinje Zupe svetog Josipa beskucnicima je dijelio kolace koje su napravila djeca iz O.S. Ksaver Sandor Djalski. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
20.12.2014.
u 11:00

Mile Mrvalj ispričao im je svoju životnu priču, pa su učenici pomogli beskućnicima i uljepšali im blagdane

Predavao je prije nekoliko dana učenicima petog razreda o beskućništvu, što ih je toliko dirnulo da su odlučili nešto napraviti. Klinci iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog prikupili su božićne kolačiće koje su napravile njihove majke i bake, složili ih u kutije i pripremili za podjelu onima koji nemaju krova nad glavom. Bivši beskućnik Mile Mrvalj, koji im je ispričao svoja iskustva, jučer je podijelio te kolače u pučkoj kuhinji u Župi svetog Josipa na Trešnjevci.

–Djeca su nekoliko dana nakon moga predavanja imala božićni sajam u školi, pa su odlučili sve kolače darovati beskućnicima. To me učinilo jako sretnim. Velike su to emocije, jer su osnovnoškolci najiskreniji, pa je lijepo vidjeti da su socijalno osjetljivi - poručio je Mile Mrvalj, kojeg u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog zovu 'naš školski beskućnik'.

Znaju se, naime, već nekoliko godina, jer Mile često sudjeluje u njihovim akcijama, te uvijek rado djeci prenosi svoje životne priče.

–Bio sam tužan, jer sam čuo priču o tužnom i žalosnom životu simpatičnog i dragog čovjeka, koji je čovjek kao i ja - jedan je od komentara učenika petog razreda nakon predavanja koje im je održao Mile. 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:44 21.12.2014.

Ovakva djela dobrote koje svojim novcem, radom, trudom učine dobra djeca i dobri odrasli, izraz su istinske dobrote i pažnje. Kada bi oni koji imaju i previše stanova, automobila, odjeće, novca, umjetnina i drugog, tako od svog imetka i svojimm radom odvojili nešto za potrebite, bilo bi nade da u njima ima još humanosti. Nažalost, oni znaju nositi košare darova samo ako su plaćeni iz državne/gradske blagajne ili darovani od sponzora.

OK
okus
15:41 30.01.2015.

Hvale vrijedna akcija. Sramotno je da oni koji su pokrali Hrvatsku nemaju sluha za takve akcije. Zapravo snose SVU krivicu za ovo stanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije