Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legalizacija

Besplatnu pomoć za arhitekte i geodete od Grada dobile 5492 zagrebačke obitelji

Legalizacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.11.2014.
u 07:30

Ukupno 15 milijuna kuna izdvojeno je za taj posao, a angažirano je i 37 inženjera geodezije i 65 inženjera arhitekture

Besplatne usluge arhitekta i geodeta prilikom legalizacije bespravno sagrađenih kuća dobile su 5492 zagrebačke obitelji koje se nalaze u teškoj financijskoj situaciji. Njima je sve troškove izrade dokumentacije naime financirao Grad koji je za taj posao izdvojio 15 milijuna kuna. Osnovni kriterij za pomoć pri legalizaciji bio je dohodovni cenzus.

– Pomoć u legalizaciji ostvarili su korisnici nekog od prava iz područja socijalne skrbi, a ključni je kriterij prema dohodovnom cenzusu prihod po članu kućanstva koji ne prelazi 2200 kuna – kazao je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada. Uz ove kriterije, dodao je, za ostvarivanje prava podnositelj zahtjeva trebao je biti prijavljen u Zagrebu najmanje dvije godine računajući do 30. lipnja 2013., odnosno dana do kada se mogla prijaviti bespravna gradnja.

– Te osobe mogle su dobiti pomoć isključivo za jednu nezakonito sagrađenu zgradu što ju koriste za vlastite potrebe, odnosno za stalno stanovanje bruto površine do 400 kvadrata zajedno s pomoćnim zgradama – objasnio je Bilić.

Napomenuo je i da je u službi za pomoć građanima slabijeg imovnog stanja na tim poslovima angažirano 13 zaposlenika Grada koji su obavljali sve pravne i administrativne poslove te da je angažirano i 37 inženjera geodezije i 65 inženjera arhitekture koji su izrađivali tehničku dokumentaciju potrebnu za ozakonjenje. Bilić je kazao da ne može istaknuti u kojem je dijelu grada najviše slučajeva pomoći pri legalizaciji jer su zastupljene sve četvrti.

Plati li se jednokratno, popust od 25 posto

Ključne riječi

Komentara 1

PT
pero.tvrdic
11:55 18.11.2014.

Poštovani, molio bih Vas kontakt gdje se mogu obratiti za pomoć oko besplatne izrade dokumentacije. Unaprijed hvala,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije