Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sesvetama otvoreno savjetovalište za majke i djecu

Bandić: I ja bih opet bio mali da imam ove uvjete

10.10.2016., Zagreb - U Domu zdravlja Istok u Sesvetama otvoreno je Savjetovaliste za majke i djecu, u kojem ce trudnice i majke moci doci po savjete patronaznih sestara i raznih udruga.  Milan Bandic, Mirna Situm i Drazen Markota.  Photo: Tomislav Mileti
Tomislav Miletić/PIXSELL
11.10.2016.
u 11:00

Prvo savjetovalište otvoreno je prošle godine u Grižanskoj, a sljedeće će se otvoriti 22. listopada u Prilazu baruna Filipovića

Kvart je to djece i samim time zaslužuje mjesto na kojem majke mogu dobiti savjete o njihovu odgoju – objasnili su tako u Gradskom uredu za zdravstvo otvaranje Savjetovališta za majke i djecu jučer u Domu zdravlja Istok u Ninskoj.

Neće u Sesvete dolaziti samo Zagrepčanke, već, kao i dosad, u grupe podrške dojenju i majke i očevi iz okolnih mjesta te Dugog Sela.

Odgovori na jednome mjestu

– Vrlo je važno da se majke imaju kome obratiti. U bolnici dobiju osnovne upute, nakon čega se mogu obratiti tek patronažnoj sestri. Ovako će svaki dan u Domu zdravlja, ali i na telefon, moći dobiti odgovore na ono što ih muči – objasnila je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum te dodala kako su najčešće nedoumice majki i očeva kako treba bebi previti pupak, što raditi dobije li osip od pelena te kad dijete treba cijepiti.

Roditelji se raspituju i o mlijeku i dojenju – kazala je ravnateljica Doma zdravlja Istok Dragica Jesih, pa tako mame najviše zanima na koji način mogu izdajati višak mlijeka i kako ga čuvati.

– Jedno savjetovalište imamo već u Dubravi, u Grižanskoj, i praksa je pokazala da dolaze roditelji koji pri ruci nemaju svoje roditelje ili nekoga starijeg tko ima djecu pa može pomoći – rekla je Dragica Jesih te dodala kako je prostor u Sesvetama dosad bio sindikalna dvorana, a da se adaptira u sobu za majke bilo je potrebno 115 tisuća kuna.

Novac je dao Grad, a kako je rekao gradonačelnik Milan Bandić, upravo Sesvete imaju stalan pozitivan prirodni prirast i savjetovalište je bilo nužno.

Prva klupa za dojenje

– Da imam takve uvjete, ja bih opet bio mali – rekao je u šali gradonačelnik, a pročelnica Mirna Šitum najavila je otvaranje još jednog savjetovališta, 22. listopada, u Domu zdravlja u Prilazu baruna Filipovića, gdje će se smjestiti i prva zagrebačka službena klupa za dojenje i prematanje.

– Takve klupe bit će u svakom parku – rekla je Šitum.

Komentara 2

LI
lima83
11:56 11.10.2016.

ti si mali u glavi. ima jedno dobro savjetovalište za takve, zove se Vrapče

PJ
Pjesnik
08:21 17.10.2016.

Je... roditelje komu trebaju savjeti od Bandića,tko će plaćati te savjetodavne službe?.Opet VIP-veza i poznanstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije