Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'moj zagreb'

Aplikacijom prijavili čak 22 tisuće uočenih problema

kanalizacija
Patrik Macek/PIXSELL
17.11.2015.
u 17:07

Najaktivniji su bili stanovnici četvrti Gornji grad-Medveščak i Trešnjevke sjever

Gotovo 22.000 uočenih hrpa glomaznog otpada, potrganih ili pretrpanih kontejnera, oštećenih parkova, osušenog drveća i sličnih manjih problema Zagrepčani su ove godine prijavili putem aplikacije Moj Zagreb.

Riječ je o aplikaciji koju je Grad pokrenuo prije dvije godine, a služi da Zagrepčani prijave uočene probleme. Najaktivniji su bili stanovnici gradskih četvrti Gornji grad-Medveščak s 2688 te Trešnjevke sjever s 2163 prijave, od kojih se najviše odnosi na rupe na cesti i nogostupe. 

Samo ovaj tjedan prijavljena su četiri problema, da nedostaje ploča s nazivom ulice na početku Črnkovečke ulice kod Radničke ceste, da nakon jačih kiša poplavljuje pothodnik ispod Zagrebačke avenije uz potok Vrapčak, zbog čega se prolaz pretvara u “neprohodnu kaljužu”, da na križanju Jarunske i Ulice Petrine nema uspornika iako automobili jure i 100 kilometara na sat te da je u Ulici Mirka Deanovića nastao divlji deponij. Aplikacija je posebno zanimljiva jer građani u nju za nekoliko minuta mogu unijeti problem i fotografiju, a potom pratiti i tijek rješavanja cijelog problema. 

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:13 17.11.2015.

He he, za samo nekoliko minuta uneseš problem i slikicu u aplikaciju, a onda desetlječima pratiš tijek rješavanja cijelog problema, koji je naravno, desetlječima prije bio neriješen. Ali važno je da smo se informatizirali skoro brzinom svjetlosti. A bogme je negdo zel i penezeke, za informatizaciju, naravno. Ovo ostalo, sa rješavanjem problema znakova i rupa u cestama, sada je povijest, pa budu to rješavali konzervatori u sljedećim stoljećima, za malo žešću cijenu nego danas Holding.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:44 17.11.2015.

Rodje se zafrkavaju. Za to vrijeme caruje Bandidos i njegova družina.

TH
than
01:25 18.11.2015.

As'ti. Ovo nije nista. Neka vide izgradju Kauflanda kod Arene Zagreb. Cak je i policije vec bilo. Svi krivo pakriraju, ne mozes niti hodati. Parkiraju bagere na sred pjesackog. Totalni kopaps, ali Kaulfand je ocito platio dobre pare Bandicu i drustvu da ovako nesto moze funcionirati, pa mi onda dijete lijepo pazi hoce li neko naletiti, jer nista ne vidi tamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije