Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žena uhićena jer je ubila virtualnog muža u 'online' igri

Ilustracijska fotografija
import
23.10.2008.
u 16:21

TOKIO - Japanska je policija objavila da je uhitila ženu koja je u internetskoj igri uništila tuđi lik. Naime, žena je sredinom svibnja izvela virtualno ubojstvo u igri "Maple Story", a vijest je objavljena u Sapporu na sjeveru Japana u četvrtak.

Osumnjičena 43-godišnja nastavnica glasovira priznala je zlodjelo i istražiteljima rekla da se razljutila zbog nagle rastave. U spomenutoj su igri njezin lik i lik koji je ubila bili u braku.

- Razvela sam se iznenada, gotovo preko noći bez riječi upozorenja. To me jako naljutilo, rekla je 43-godišnjakinja istražiteljima.

Slučaj je izbio na vidjelo kad je 33-godišnji uredski radnik u Sapporu policiji prijavio da je izgubio svoj lik koji je podizao više od godine.

Žena još uvijek nije osuđena, ali ako bude proglašena krivom očekuje ju zatvorska kazna od najviše pet godina ili novčana kazna u iznosu do 5.000 dolara.

Policija koja je "virtualnu ubojicu" privela u srijedu tvrdi da nisu imali spoznaja je li ta žena udana u stvarnom životu. Ono što znaju jest da uhićena 43-godišnjakinja dosad nije bila kažnjavana.

(Hina)/(A.Be.)

Želite prijaviti greške?