Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVIZ

Ne bih se bio prijavio da me Goluža nije pozvao na audiciju

27.02.2002.
u 00:00

Mladi zagrebački glumac Kazališta "Kerempuh" Tarik Filipović, poznat po brojnim zapaženim i nagrađenim ulogama u kazalištu, na filmu, u televizijskim serijama i game-showima, koji se može podičiti i hvaljenim scenarističko-voditeljskim poslovima, prema riječima urednice "Milijunaša" Maje Jurković, prihvatio se iznimno složenog posla u kojem vrebaju mnoga iznenađenja. No, on je jučer djelovao opušteno, razigrano i, što je najvažnije, sigurno u sebe.

Kako ste reagirali kada vas je Lazo Goluža pozvao na audiciju?

- Nisam ja znao što stoji iza tog poziva. Bio sam pozvan da dođem na razgovor, a zapravo nisam znao o čemu je riječ. Tek tada mi je gospodin Goluža ponudio da dođem na audiciju za kviz "Milijunaš" i rekao mi kada se ona održava. Iskreno, sam se ne bih prijavio na audiciju, ali kada sam već bio pozvan, prihvatio sam taj izazov. Ne smatram to samo voditeljskim poslom, već i nečim što je blisko mojoj profesiji. Usto, da ne vjerujem da to mogu raditi, ne bih se toga ni prihvatio. Razmišljao sam može li to štetiti mojoj profesionalnoj karijeri, i zaključio da u ovome trenutku ne može. Da mi je ovakva ponuda stigla prije, primjerice, pet godina, vjerojatno je ne bih prihvatio. Bojao bih se da će me previše vezati, no sada iza sebe imam dovoljno toga da si ovaj angažman, uz nastavak svog profesionalnog rada, mogu priuštiti.

Kakve reakcije očekujete u glumačkom okruženju?

- Svi koji su za to znali podržali su me, jer "Milijunaš" nije nikakvo klauniranje. To je jedna cool emisija kojom mogu samo dobiti.

I na konferenciji za novinare istaknuto je da je dobro što je za voditelja izabran glumac, čovjek koji je obrazovanjem stekao dobru podlogu za ovakve izazove.

- Točno, no i to ovisi o mnogo čemu. Mislim da su audicije najbolji način kako izabrati nekoga za nešto. I na audicije za filmove dolaze manekenke i ljudi raznih profesija koji sebe vide kao glumce, pa ne vidim razlog zašto se i glumci, koji imaju iskustvo s kamerama, nastupima pred publikom, medijima..., ne bi mogli okušati kao voditelji. Ja na televiziji rijetko nešto radim. Mnogo toga su mi nudili, no malo toga mi se učinilo zanimljivim. Nisam se vidio u tim projektima. Sada se, pak, u ovome vidim, i mislim da nisam pogriješio.

Razočarava li vas tolika medijska pozornost čim je obznanjeno da ste vi voditelj "Milijunaša", budući da ste prije svega glumac?

- Sve to što ste rekli znam, jer je to istina. Zato se svi mi prije svega borimo da kazalište dovedemo na jednu zavidnu razinu. Budući da sam već imao sličnih iskustava, ovo što doživljavam sada nimalo me ne iznenađuje. Dodao bih ipak da smo mi glumci možda u takvim situacijama uvijek malo, neću reći, ljutiti, već revoltirani što nam jedna televizijska emisija može donijeti više pluseva nego stotinu predstava. Ali, najvažnije je da je čovjek u svakom poslu zadovoljan sobom.

Gledate li "Milijunaša" na stranim televizijama?

- Da, na RTL-u. Iako ne znam njemački, odgledam cijelu emisiju. A to znači da je dobra, dinamična, zanimljiva, da u njoj nema praznog hoda. (B. Ma.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije