Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.01.2014. u 14:00

Japanskog časnika Onodu nakon 30 godina kući je vratio zapovjednik, davno prije Stallonea u "Rambu"

U svom domu u dobi od 91 godine umirovljeni japanski časnik Hiroo Onoda mirno je dočekao smrt, javlja RTL. Osim neumitnog kraja koji je za sve isti, sve je do tog dana u njegovu životu bilo iznimno: još 1944. primio je zapovijed da se ni pod koju cijenu ne preda zlim Amerikancima i toj ideji ostao vjeran iduća tri desetljeća.

Ignorirao je letke iz aviona koje su mu bacali, otjerao članove vlastite obitelji poslane da ga urazume, pa se zavukao duboko u filipinsku džunglu, jeo banane i nastavljao biti odan. Istina, usput je pobio 30 imaginarnih neprijatelja, no slomili su ga tek 1974. kad su mu, davno prije nego je Sly Stallone nešto slično izveo u "Rambu", poslali zapovjednika (čovjek je, srećom, bio živ) da ga vrati kući u Japan, zemlju samuraja, gdje si strojovođe pucaju u glavu zakasni li vlak pola minute pri dolasku na peron.

U suštini, nekome možda i ridikulozna, ovo je priča o odanosti. Začudno, odanost živi i na našem meridijanu, dovoljno je ovlaš preletjeti dnevnike. RTL javlja o povratku predsjednika Josipovića nakon što ga je, o trošku HZZO-a, operirao odani prijatelj.

U slučaju "Protega i HPB" doznajemo da još ima lojalnosti među bankarima koji zavjetom šutnje čuvaju istinu o 667 pokradenih milijuna kuna i jedni drugima leđa. Evo, i ministar Linić pokazuje iznimnu odanost prema svom pomoćniku Šegonu. Šefica HNS-a Vesna Pusić odana je ideji da zbog višeg, zasad nepoznatog cilja, članstvo svoje stranke od ukupno pet članova umanji za jednog člana s kojim će otići i preostala trojica. Nije ni taj Onoda lud što se zavukao u filipinsku džunglu.

PLUS

Ajme majko moja, mila i draga...tek je jedna od opaski Drage Ćosića jednako velikih kao i naša želja da rukometna reprezentacija što duže ostane u Danskoj.

MINUS

Premda se sadržaju njezinog izvještaja nema što prigovoriti, uistinu je nevjerojatno da Branka Slavica i nakon tolikih godina javljanja uživo još uvijek koristi šalabahter

>> Vesna Pusić uspjela se, zbog Čačića, poput Isusa bilocirati i na RTL i Novu TV

Komentara 6

AB
abendblatt
17:24 18.01.2014.

Da ja ovako nesto krizicno napisem o Josipovici, Milanovici ili V. Pusic, mene bi banirali jedno mjesec dana po clanku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, i tako dalje, znaci ni komentar ne smijes napisati po osobnom misljenju.

AB
abendblatt
21:22 18.01.2014.

Renata Raskovic, zaboravila si glavnog protagonista, druga tovarisa Mesica, koji se "samo raspitivao o kamatima", ibio kao predsjednik drzave, glavni protagonist svih korupcijskih afera u Hrvatskoj.neka bude istina,.

MO
moramreći1
12:10 19.01.2014.

kako lako zarađena lova. u maniri starčevića.nabacate malo onodu, pa malo nekog od plitićara,ovaj puta josipovića,pusićku,linića i šegona,dodate ništa krivog dragu čosića,pa slavicu i eto.bezvezno do bola, ali eto može se prodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?