Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog pada zarade bankara Caritas i Crveni križ organiziraju humanitarnu akciju

mirando mrsić (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
21.08.2013. u 14:00

Nevjerojatno je da niti jedna televizija jučer nije uspjela uloviti nijednog bankara da kaže zašto im je pala dobit, već smo na milost i nemilost bili prepušteni dežurnim nadribankarima

Svekoliko hrvatsko pučanstvo silno se zabrinulo sinoć pred svojim malim ekranima (gdje ih je natjerala pošast od pada temperature za 10 Celzijevaca i snijeg na Triglavu!), pa su mnogi zacijelo pohitali i počeli zvati Hrvatski Caritas i Crveni križ ne bi li se već danas krenulo s akcijom spasa i pomoći hrvatskim bankama, čija je dobit pala za 40 posto. Hitno prikupljajte dekice i tiskajte dobrotvorne bonove po pet kuna za spas profita hrvatskih banaka!

Tako bi se, barem moglo zaključiti nakon HTV-ove Teme dana, odakle je glavni urednik i direktor jednog bankarskog magazina i bankovne PR agencije širio paniku do te mjere, da ju je zalud gasio Boris Miščević s NoveTv objasnivši da je bankama dobit (pazite - dobit, tj. zarada ili profit!) manji i zbog povećanih troškova. Dobit u tvrtkama obično pada kada troškovi rastu, pa je Miščević bankarsku enigmu riješio tako da je objasnio da nije grijeh samo na onim Hrvatima koji su dizali manje kredita ili smanjivali svoje minuse i astronomske kamate na njima, nego i zbog HNB-ova povećanja rezervacije bankama i postroženju kriterija, jer je prije bilo \"labavije\".

I tu je Miščević matirao HTV. Kratko i jasno. I to ne jednom, nego dvaput. Jer HTV je u nedostatku sugovornika o bankarstvu u Hrvatskoj, primjerice, ekonomskog analitičara Antu Babića reprizirao u Dnevniku premda smo ga tek par minuta prije toga vidjeli u prilogu spomenute Teme dana. Nečuveno! Baš kao što je nečuveno da niti jedna televizija nije mogla uloviti barem jednog suvislog bankara da objasni o čemu se tu doista radi kad je tolika drama. Pa smo bili prepušteni na milost i nemilost dežurnim nadribankarima.

PLUS Ministar rada Mirando Mrsić zaradio je najveći plus na svijetu, jer je i RTL-u i NovojTV toliko toga ispričao, u istoj pozi i u istom zakopčanom odijelu, o pregovorima o Zakonu o radu da ni jednima ni drugima ama baš ništa nije rekao.

MINUS Za gledatelje s crno-bijelim tv: salame na akciji u Dioni najavljuje \"vaša prodavačica Marija\". Silno inovativno s marketinške strane, samo je pitanje da li je i prodavačica na svojih cca 2.500 kn plaće dobila i honorar manekenke. Možeš misiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?