Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TA DIVNA STVORENJA

Zaustavljeni prometni i misaoni kanali

20.10.2005.
u 10:31

Dok je petnaestak predsjednika u Zagrebu mlatilo praznu slamu i Hrvatskoj kurtoazno čestitalo na otvaranju puta prema Europi, njegovi stanovnici nisu mogli putovati niti od kuće do posla, s posla po djecu u vrtiće, u bolnice...

Ta i dosad su nam stizali predsjednici, papa nekoliko puta, održavali su se summiti, a opet je sad u gradskom organizmu stvoren takav ugrušak koji nije samo zaustavio ljudski i automobilski promet nego je također rušio sve misaone kanale grada i njegovih građana.

Protagonistima te nezabilježene prometne drame, koji su satima čekali da se pomaknu svega pedesetak metara i kratili vrijeme neugodnim gledanjem gdje će uspaničeni vozač iz susjednog automobila koji se previja već pola sata obaviti nuždu, najveću su duševnu hranu tih dana nudili elektronički mediji. Radio (posebno hvala Stojedinici) nemilice je ismijavao ljude koji su nam tako grubo pokazali kako je njih nekoliko stotinu puta važnije od svih nas skupa, ali i HTV je u izvještajima i komentarima bio posve na razini zadatka.

Ovaj se put nije prometnuo u propagandnu mašineriju, već je jasno upozoravao na neviđene propuste i one koji u zaštiti visokih političara posežu za metodama iz doba druga Tita misleći da se građanima još smiju raditi tako drske bezobraštine, a da oni zbog toga ne smiju ni pisnuti. Drugo je to što osim sočnih psovki nema dovoljno jakih komentara na priglupa opravdanja nekih visokopozicioniranih policajaca, poput stanovitog Bukvića, koji je rekao da se slične gužve stvaraju svaki put kada padne kiša!

Možda bi bilo još primjerenije propustiti takve malo kroz šake Mirka Filipovića - Cro Copa, koji je sada baš pravi za otčepljivanje moždanih vijuga onima koji to zaslužuju. Em ljetos u Japanu nije osvojio titulu prvaka, em je Aleksandar Stanković u ponedjeljak prikazao o njemu onakav hladan i djetinjast film.

Kućni video “Tata ide u Pan” koji bi teško mogao proći i kao obična televizijska reportaža nije se trebao dogoditi nijednom od njih dvojice, a najmanje blagajni HTV-a, čiji su ga vrhunski autoriteti proglasili čak dokumentarnim filmom. Od istih umova očekujemo i da skakanje kuglica u lotu prestanu nazivati igrom na sreću i promaknu ga u znanstvenu emisiju o postanku svemira i planeta.

Želite prijaviti greške?