Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.12.2013. u 12:00

Objašnjenje da zastupnici proučavaju materijale i rade na terenu odavno ne prolazi među građanima

Josip Leko, predsjednik Sabora, osvrnuo se još jednom na nepopularnost Sabora među građanima, čemu se silno čudi „s obzirom na to da je Sabor sastavljen od onih koje su građani sami birali“. Odgovor je dijelom ponudio i sam otkrivši da su saborski zastupnici u 2013. godini odradili 110 radnih dana, odnosno oko dva i pol puta manje od prosječnog hrvatskog radnika. Objašnjenje da zastupnici proučavaju materijale i rade na terenu odavno ne prolazi među građanima. Nisu naši zastupnici „na terenu“, nego žive negdje „u oblacima“.  

Ostojić ima 60 svećenika u rangu glavnih sestara

Rajko Ostojić, ministar zdravlja, usprkos krizi koja potresa njegov resor, odlučio je od idućeg tjedna zaposliti veći broj novih djelatnika, piše Slobodna. Na račun poreznih obveznika država će zaposliti šezdesetak svećenika po hrvatskim bolnicama kako bi pojačala katoličko dušobrižništvo, a sve u skladu s ugovorom između Hrvatske i Vatikana. Svećenici će biti zaposlenici bolnica koji „sudjeluju u procesu dijagnostike i liječenja“, a primat će jednake plaće kao glavne sestre zavoda i klinika. Upitno je što će svećenici dijagnosticirati po bolnicama, ali možda je zdravstveni sustav doista dospio u stanje u kojem još samo molitva pomaže.

Milan Bandić objavio da je krizi došao kraj

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, ne tako davno izjavio je kako je „govoriti o obnovi Maksimira u krizi ravno samoubojstvu“. Krizi je očito došao kraj kada je gradonačelnik najavi.

U komori svega ima osim brige o financijama

Sabina Škrtić, privremena predsjednica Hrvatske gospodarske komore, prema pisanju medija, uvodi red u bivše Nadanovo carstvo. Najavljen je preustroj, ukidanje doprinosa i rezanje članarine te smanjenje broja zaposlenih. Škrtić je usput najavila da ipak treba zaposliti nešto novih kadrova, uglavnom financijskih stručnjaka, jer među petstotinjak zaposlenika HGK ima najmanje onih zaduženih za financijsko poslovanje. A dio je preseljen u predstavništvo komore u Remetincu.          

Komentara 1

DU
Deleted user
19:04 20.12.2013.

opet hnsovci dobivaju posa, strašno, a ja svaki mjesec plaćam 1275 kuna za ništa, nikad u životu od HGH nisam dobila ništa, kad sam zatražila jednu informaciju, naplatili su mi 800 kuna. strašno. neće ni ovi ništa ukinut, samo će staviti svog vidoševića, ako nije bio njihov i do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?