Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Zastupnici vele da su na terenu, a žive u oblacima

Objašnjenje da zastupnici proučavaju materijale i rade na terenu odavno ne prolazi među građanima
20. prosinca 2013. u 12:00 1 komentara 1101 prikaza
sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Josip Leko, predsjednik Sabora, osvrnuo se još jednom na nepopularnost Sabora među građanima, čemu se silno čudi „s obzirom na to da je Sabor sastavljen od onih koje su građani sami birali“. Odgovor je dijelom ponudio i sam otkrivši da su saborski zastupnici u 2013. godini odradili 110 radnih dana, odnosno oko dva i pol puta manje od prosječnog hrvatskog radnika. Objašnjenje da zastupnici proučavaju materijale i rade na terenu odavno ne prolazi među građanima. Nisu naši zastupnici „na terenu“, nego žive negdje „u oblacima“.  

Ostojić ima 60 svećenika u rangu glavnih sestara

Rajko Ostojić, ministar zdravlja, usprkos krizi koja potresa njegov resor, odlučio je od idućeg tjedna zaposliti veći broj novih djelatnika, piše Slobodna. Na račun poreznih obveznika država će zaposliti šezdesetak svećenika po hrvatskim bolnicama kako bi pojačala katoličko dušobrižništvo, a sve u skladu s ugovorom između Hrvatske i Vatikana. Svećenici će biti zaposlenici bolnica koji „sudjeluju u procesu dijagnostike i liječenja“, a primat će jednake plaće kao glavne sestre zavoda i klinika. Upitno je što će svećenici dijagnosticirati po bolnicama, ali možda je zdravstveni sustav doista dospio u stanje u kojem još samo molitva pomaže.

Milan Bandić objavio da je krizi došao kraj

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, ne tako davno izjavio je kako je „govoriti o obnovi Maksimira u krizi ravno samoubojstvu“. Krizi je očito došao kraj kada je gradonačelnik najavi.

U komori svega ima osim brige o financijama

Sabina Škrtić, privremena predsjednica Hrvatske gospodarske komore, prema pisanju medija, uvodi red u bivše Nadanovo carstvo. Najavljen je preustroj, ukidanje doprinosa i rezanje članarine te smanjenje broja zaposlenih. Škrtić je usput najavila da ipak treba zaposliti nešto novih kadrova, uglavnom financijskih stručnjaka, jer među petstotinjak zaposlenika HGK ima najmanje onih zaduženih za financijsko poslovanje. A dio je preseljen u predstavništvo komore u Remetincu.          

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladina savjeta zaradio na testovima'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
  • radilova kosa:

    opet hnsovci dobivaju posa, strašno, a ja svaki mjesec plaćam 1275 kuna za ništa, nikad u životu od HGH nisam dobila ništa, kad sam zatražila jednu informaciju, naplatili su mi 800 kuna. strašno. neće ni ovi ništa ukinut, samo će ... prikaži još! staviti svog vidoševića, ako nije bio njihov i do sada.