Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.07.2012. u 12:00

Odgovarajući na pitanje zašto saborski zastupnici odlaze na dvomjesečni dobro plaćeni odmor premda je percepcija javnosti da ga i nisu zaslužili, Leko je upozorio novinarku da „prije svega ovo nije odmor, nego stanka“

Ispravak točnog navoda

Josip Leko, v.d. predsjednika Sabora, u povodu završetka sjednice Sabora dao je intervju HTV-u kojim baca posve novo svjetlo na rad zastupnika. Odgovarajući na pitanje zašto saborski zastupnici odlaze na dvomjesečni dobro plaćeni odmor premda je percepcija javnosti da ga i nisu zaslužili, Leko je upozorio novinarku da „prije svega ovo nije odmor, nego stanka“, no kasnije je dodao da će se zastupnici dva ljetna mjeseca pripremati za lokalne izbore iduće godine. Eh, da je nama takva stanka od dva mjeseca

Mučnina od Sanadera

Otkrivena tajna Čobijeva kiselog osmijeha

Petar Čobanković, osumnjičen u aferi Planinska, branio se da je odluke štetne za državu donosio „s grčem u želucu“, ali da je Sanadera morao slušati. To je dakle tajna Čobijeva kiselog osmijeha.

Čemu zabrinutost

Još je vrlo daleko pravomoćna presuda za Debeljaka

Tomislav Debeljak, vlasnik DIV-a, TVIK-a i Krke te kupac splitskog brodogradilišta suočen je s optužnicom da je oštetio državu za tri i pol milijuna kuna izbjegavši plaćati poreze i doprinose u kninskoj Krki. Sam Debeljak izjavio je za HTV da optužnicu još nije vidio, ali da su mu njegovi dečki rekli da je sve u redu. Dečki nisu imenovani, ali vjerojatno se rukovode logikom ministra gospodarstva da je pravomoćna presuda još daleko.

Skromni sindikalac

Vilim Ribić je, frojdovski rečeno, sublimirao libido

Vilim Ribić, šef Matice sindikata, ovih dana doseže same vrhove (ne)popularnosti. Izviruje sa stranica novina i portala, puni su ga radio i TV programi. Sve to ovaj profesionalni šef sindikata koji se iz fotelje nije pomaknuo 22 godine komentira stoički jer, kako kaže za Jutarnji – „nema problem taštine“. Zavirite li u njegovu autobiografiju, vidjet ćete da je Ribić doista prava mjera za skromnost. O sebi je napisao da je „motor organizacije, radoholičar, da ima pozitivnih svojstava, ali i temperamenta, tvrdoglave principijelnosti“, odnosno da je „čovjek ideje ili, frojdovski rečeno, čovjek sublimiranog libida.“ Čovjek Ribić.

Komentara 10

DU
Deleted user
12:59 17.07.2012.

Istinska demokracija u RH će biti onog trenutka kad saborski restoran počne dostavljati hranu, mislim te obroke koje jedu zastupnici po cijeni bureka, i na ostale kućne adrese širom RH. Tko ne bi ručao nešto iz tog jelovnika po tim cijenama... Do tada, oni nam svima veselo poručuju da začepimo...

OS
osica
13:17 17.07.2012.

"ma nije problem optužnica - za sumnju da si oštetio državu" . Praksa pokazuje da su im ti "s optužnicama i nepravomoćnim presudama..........nekako omiljeni . Imaju reference.". Nešto zastara , nešto oproštaj, nešto bez dokaza ....i tako to kod nasod nas ide. Nije važno kako si stekao imetak, važno da ga imaš i crta se podvlači. idemo dalje.

Avatar sjena_vjetra
sjena_vjetra
12:52 17.07.2012.

Hah, po Zakonu o radu nema godišnjeg odmora od dva mjeseca, zato to moraju zvati stankom.. Njima godišnji traje cijelu godinu, nisu se naradili ni na sjednicama Sabora ni na sjednicama saborskih odbora. Najveći im je rad obavljanje privatnih poslovaa i putovanja na račun poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?