Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Zastupnici ne žele angažirati volontere kao asistente

Iako se prijavilo samo 58 kandidata, neki će morati otpasti jer je zastupnika koji žele asistenta volontera još manje. Mogu oni sve sami.
07. kolovoza 2013. u 12:00 0 komentara 4 prikaza
josip leko
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Josip Leko, predsjednik Sabora, nastavlja praksu svojih prethodnika koji su u rad Sabora uveli i volontere. Riječ je najčešće o apsolventima društvenih fakulteta koji godinu dana volontiraju u Saboru tako što asistiraju saborskim zastupnicima. Volonter svom zastupniku mentoru iščitava prijedloge zakona, priprema materijale za sjednice, prati medije i komunicira s građanima u njegovo ime.

Iako se prijavilo samo 58 kandidata, neki će morati otpasti jer je zastupnika koji žele asistenta volontera još manje. Mogu oni sve sami.

U pakračkoj bolnici svaki liječnik svoga šefa ima

Rajko Ostojić, ministar zdravlja, od početka mandata uz veliku pomoć kolege Linića pokušava sanirati zdravstveni sustav koji generira financijske gubitke i nezadovoljstvo kako pružatelja, tako i korisnika usluga. Na redu je, čini se, akcija ukidanja stotina nepotrebnih funkcija jer šefovi, odnosno voditelji odjela imaju i po 2000 kuna veću plaću od kolega. Uštede bi prema podacima Jutarnjeg mogle biti znatne jer se, primjerice, u KB-u Dubrava broj šefova smanjuje s 135 na samo 45. Najviše šefova zatečeno je u Općoj bolnici Pakrac koja ima samo devet liječnika, od kojih su četiri šefovi ili voditelji odjela. To se zove visoki standard – kad svaki liječnik svoga šefa ima.

Bandić oglušio od zvižduka pa više ne čuje dobro

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, morat će posjetiti svog otorinolaringologa kako bi utvrdili zbog čega ne čuje zvukove na određenim frekvencijama.

U Kninu on jedini “ništa nije čuo” dok su okupljeni zviždali premijeru.

Treba li osnovati državni ured za upravljanje dugom

Anto Bajo, ekonomist Instituta za javne financije, osvrnuo se u Slobodnoj Dalmaciji na nedavno utvrđenu Vladinu strategiju upravljanja državnom imovinom.

Pored imovine treba utvrditi i ukupni dug koji Bajo procjenjuje na 236 milijardi kuna. Zbog javnog duga koji se otima kontroli, Bajo predlaže Vladi da osnuje novi državni ured – Ured za upravljanje javnim dugom. Ako već ne možemo smanjiti dug, možemo barem zaposliti 
još nekoliko službenika da 
od tog istog duga žive. Na dug.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.