Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.08.2015. u 09:52

Ispaljivači gluposti iliti politički nekorektnih izraza sviđaju se određenom broju birača

     "Lijenost je karakteristična crta crnaca“. „Meksiko nam ne šalje najbolje, već drogirane, kriminalce, silovatelje“. „Žene su debele svinje i kuje“. „Jedina razlika između mene i ostalih kandidata (za dobivanje kandidature na američkim predsjedničkim izborima 2016., pr. S.T.) je što sam ja imao ljepše žene“. To su izjave Donalda Trumpa koji unutar Republikanske stranke želi postati predsjednički kandidat, ali ako ne uspije osvojiti srca republikanaca kandidirat će se samostalno za novog stanovnika Bijele kuće.

Kada mu je spočitnuto kako to što je govorio nije politički korektno, odgovorio je: „Rekao sam što sam rekao. Amerika je blokirana politički korektnim rječnikom, ali ja nemam vremena za takve stvari, imam važnijih stvari za raditi“. Veliki dio SAD-a, pa i onaj konzervativni, teroriziran je Trumpovim riječima, ali još više i rezultatima ispitivanja javnog mnijenja jer njegova je popularnost u porastu. Izborni stožer glavnog republikanskog kandidata Jeba Busha, sina jednog i brata drugog američkog predsjednika, nada se kako će Trump svojim paljbama gluposti zasjeniti ostale radikalne kandidate unutar stranke (Rand Paul i Ted Cruz).

Ispaljivači gluposti iliti politički nekorektnih izraza sviđaju se određenom broju birača. Od kada je čelnik Sjeverne lige Matteo Salvini počeo govoriti kako s „buldožerom treba izravnati naselja Roma“, kako na plovila s imigrantima treba pucati, kako imigrante treba izbaciti iz Italije itd., počeo je rasti u anketama. Sada je čak na prvom mjestu među čelnicima desnog centra, znatno iznad Silvija Berlusconija. Najlakše je politički nekorektnim izjavama pridobiti određeni broj birača. Ima i u Hrvatskoj onih koji svojim izjavama s navodnim patriotskim namjerama (jer i Salvini kaže kako je to što govori za dobro Talijana) zapravo izazivaju mržnju prema drugima. Papa Franjo je tijekom posjeta Sarajevu pozvao na odbacivanje „fanatičkih urlika mržnje“, te je naglasio kako se „rat pobjeđuje oprostom, a ne osvetom“. No, tko sluša papu?     

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mason
mason
21:10 08.08.2015.

Najbolji kandidat u povijesti Amerike,prica istinu ,otvara teme koje niko prije nije.Svi do sada su lagali meksikancima da ce promjeniti zakon emigracije ali niko nije,samo su dobivali glasove na racun lazi.Covjek prica sto misli i to se mnogima svida,ne cita sa papira sto je neko napisao.

DU
Deleted user
00:27 09.08.2015.

istina je uvik..istina ..a sve drugo je ..laz..

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
10:32 09.08.2015.

U cemu je lose ako ekscentrici govore istinu. Lose je ako se istina predstavlja u medijima kao ekscentrizam jer je toliko rijetka da je "normalni" politicari zaobilaze. Trump je do sada uglavnom govorio istinu. I o Meksikancima (gdje se njegova izjava izvukla iz konteksta i ponavljala do besvijesti) i o politickoj korektnosti (jer ako si politicki korektan onda mozes pokrenuti ratove koji ce milijune poslati na drugi svijet) i posebno o politickom establishmentu koga je kupovao. Pravo pitanje je zasto je Trump u utrci za izbore. Da li zeli neutralizirati republikance i tako otvoriti put Clintonovoj (koja je vjerojatno najslabiji kandidat koji je stranka ikad imala) ili stvarno zeli pobjediti. Istinu cemo doznati pred sam pocetak izbora. --- ps. kako da SAD nije urucila sluzbeni zahtjev za izrucenje El Chapoa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije