Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribarili kod kornata

Uhvatila se u mrežu: Murterski ribari 'ulovili' 300 kg tešku minu

mina, Murter (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
03.03.2013.
u 16:22

Minu su u petak dovezli u Murter i iskrcali na rivi, a pirotehničari PU šibensko-kninske u subotu su je izuzeli i pohranili u skladište do njenog uništavanja.

Murterski ribari u ribolovu kod Kornata ulovili su opasni ulov -minu od 300 kilograma, piše 24 sata. Protubrodska plutajuća mina ulovila se u mrežu kočćarice ''Tomislav'' kapetana Gorana Šuperbe (40). Minu su u petak dovezli u Murter i iskrcali na rivi, a pirotehničari PU šibensko-kninske u subotu su je izuzeli i pohranili u skladište do njenog uništavanja.

Ribari su mrežu bacali na prostoru od 12 milja kod otoka Kornata te ne znaju gdje su točno ulovili minu koja je bila djelomično neutralizirana. Naime, kada su otvorili mrežu vidjeli su da joj nedostaju upaljači.

Nisu se preplašili jer im se takav ulov već prije znao dogoditi. Murterski ribari, naime, ovakve mine povremeno ''love'' još od vremena Drugog svjetskog rata.  

>> Nakon potonuća 'Sandokana' ribari u hladnom moru plutali 45 minuta

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar El Indio
El Indio
17:02 03.03.2013.

Partizani nisu imali takvih mina

KA
karambita
17:31 03.03.2013.

NATOVA minica u Jadranu....da cujemo strucnjake sta ce oni sad slagati

MO
modovisisajteMaraschino
18:17 03.03.2013.

Italija je postavljala mine još od prije I. sv. rata jer su se plašili (prvo) Austrougarske mornarice i kasnije kraljevine Jugoslavije... to se nastavilo i u II. sv. ratu... npr. Minolovac Britanske kraljevske mornarice iz klase Shakespeare je potopljen 19455 kad je naletio na minu... i trgovački brodovi su isto bili žrtve mina za vrijema II sv. rata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije