Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele toleranciju

U Parizu se otvara prva džamija za osobe homoseksualne orijentacije

'Plava džamija'
Arhiva VL
23.11.2012.
u 08:58

Dio muslimana u Francuskoj smatra da su tradicionalne džamije netolerantne

Udruženje francuskih muslimana homoseksualaca poručilo je da će u Parizu biti otvorena prva "napredna" džamija u koju će moći ući i LGBT osobe i žene. U toj će džamiji, koja će se otvoriti 30. studenog, zajedno moći moliti i muškarci i žene u istoj prostoriji, što nije praksa u tradicionalnim džamijama gdje se mole odvojeno.

Dio muslimana u Francuskoj smatra da su tradicionalne džamije netolerantne jer žene moraju sjediti u zadnjim redovima i moraju nositi marame, dok se gay muškarci boje verbalnih i fizičkih napada.

Ne smatraju da će imati problema zbog otvaranja ovakve džamije jer slične bogomolje postoje u SAD-u.

Blic piše da će tolerantna džamija za početak biti smještena u budističkom hramu, u kojem će biti vršena vjerska služba, kao i vjenčanja istospolnih parova.

>>Britanska televizija iz Simpsona izbacila riječ 'gay'

Ključne riječi

Komentara 2

MM
marija malika
09:14 23.11.2012.

I tako civilizacija ide naprijed.....provalija je slijedeći korak!

VE
verica2
09:29 23.11.2012.

Sodoma i Gomora? Mačji kašalj u odnosu na ovo što se danas događa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije