Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad izmakne kontroli

Tako se ne smijete voziti pokretnim stepenicama

Elevator
Foto: Youtube Screenshot
1/3
14.12.2013.
u 17:35

Britanska tvrtka za upravljanje postajama podzemne željeznice u video prilogu objasnila da ljudi s teškom prtljagom ne bi smjeli koristiti pokretne stepenice, jer su u žurbi moguće ozljede

Svi mislimo da je hodati pokretnim stepenicama lako - staneš i voziš se - pa što se ne bismo pritom i natovarili? Dok nas pad i prateći neugodan osjećaj boli ne opovrgne da to baš nije tako!

Britanska tvrtka Network Rail, koja održava 17 vrlo prometnih postaja podzemne željeznice u više gradova na Otoku, izdala je upozorenje svojim putnicima i objavila video s pravilnim korištenjem pokretnih stepenica!

Njima se godišnje prevezu milijuni putnika, pa su u žurbi moguće i ozljede, kakve su prikazane i u videu. Prošle i ove godine zbilo se oko 1600 padova s ozljedama, od kojih je jedan bio i smrtonosan! Da bi takvih ishoda bilo što manje, tvrtka je putnike upozorila da prilikom nošenja teške prtljage umjesto pokretnih stepenica ipak rabe lift.

Padovi putnika u video, koliko god ozbiljni bili, ipak izgledaju i komično...

Evo što se dogodi kad pokretne stube naglo promijene smjer
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije