Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF NA FACEBOOKU

Svi mu se smiju: Javno likovao zbog rušenja Obamacarea, a onda se propisno osramotio

Barack Obama, Angela Merkel, Robert Fico
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2017.
u 08:50

Trump je tijekom cijele kampanje tvrdio da je Obamacare štetan zato što obavezuje poslodavce da plaćaju zdravstveno osiguranje za svoje zaposlenike.

Donald Trump, koji će 20. siječnja preuzeti ured predsjednika SAD-a, najavio je između ostalog, i ukidanje Obamina zakona o zdravstvenoj reformi. Tako se njegovi republikanci nadaju kako će u prvih sto dana vladavine srušiti zakon o dostupnom zdravstvenom osiguranju (ACA – Affordable Care Act) koji su posprdno nazvali Obamacare. U Zastupničkom domu već su ga pokušali rušiti u više navrata, što im nije uspjelo. No zato imaju potpuno razrađen svoj prijedlog zakona kojim bi regulirali područje zdravstvenog osiguranja.

Trump je tijekom cijele kampanje tvrdio da je Obamacare štetan zato što obavezuje poslodavce da plaćaju zdravstveno osiguranje za svoje zaposlenike.

– Ako netko može iznijeti plan koji je bolji od poboljšanja koja smo napravili za naš sustav zdravstvene zaštite, a koji pokriva što više ljudi po što manjim troškovima, javno ću to poduprijeti – izjavio je pak Barack Obama sinoć u svom oproštajnom govoru.

A rasprave o spomenutom zakonu nerijetko se vode i na društvenim mrežama. Amerikance je jako zabavila prepiska zagovornika Obamacarea i jednog muškarca koji je podržavao Trumpovu inicijativu, a da pritom nije ni znao da je zapravo korisnik ACA-a.

Nakon što je Senat izglasao opoziv Obamacarea s 51 glasom ''za'' i 48 ''protiv'', muškarac je na Facebooku poručio sljedeće:

– Još jedan korak bliže ispravljanju pogreške i nekoliko tjedana do uvođenja novog sustava. Godina 2017. dobro je počela.

Uskoro su mu replicirali prijatelji kritizirajući njegov stav.

– Zaista lijepo od tebe što ti nije stalo do nas koji trebamo pomoć koju smo imali zahvaljujući ACA-u.

A onda je Trumpov zagovornik poentirao.

– Mi ovdje ne govorimo o ACA-u već o Obamacareu. I ja sam korisnik ACA-a, stoga me ne možete optuživati da me nije briga za druge. Samo tvrdim da mi je drago zbog ovog što se događa jer je Obamacare bio osuđen na propast od samog početka. I sad će to konačno biti ispravljeno.

Prijatelji su mu nakon toga otvorili oči.

– Šališ se!? Kako se možeš veseliti rušenju Obamacarea kad ćeš ostati bez zdravstvenog osiguranja? Pa ACA i Obamacare su jedna te ista stvar! – poručili su mu, no on se više nije oglasio.

Komentara 19

DU
Deleted user
09:09 11.01.2017.

VL za takve članke imamo 24 sata i index

Avatar think pink
think pink
09:07 11.01.2017.

ovo je dno "novinarstva" - napisati čitav članak o dopisivanju dvojice totalnih anonimusa!!! čemu to služi??? koga briga što ta dvojica misle???

DU
Deleted user
11:04 11.01.2017.

Kaj god! Kakve su to tvrdnje to da se svi smiju Trumpu?! Pa ne smijem mu se ja, a znam još bar desetoricu kojima se živo fućka za Trumpa i za tzv. Obamacare. Drugo nešto je na stvari: Sorosovska medijska mašinerija s ovih prostora ne može progutati Clintoničin poraz na izborima pa sad izvija bijesne gliste. Nismo mi od jučer, nego bar od prekjučer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije