Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEK-STROJ:

Ruski milijarder: Do 2045. ljudi će postati besmrtni

kiborg, terminator (1)
04.04.2013.
u 19:14

Svoj projekt nazvao je Inicijativa 2045, a cilj mu je u idućih 30 godina ljudske osobnosti, pamćenja i misli potpuno transferirati u računalo.

Ruski milijarder Dmitrij Ickov (32) predstavio je plan kako će ljude učiniti besmrtnima i pretvoriti ih u Terminatore. Do 2045. Ickov planira ljudska bića pretvoriti u kiborge – poluljude, polustrojeve. Svoj projekt nazvao je Inicijativa 2045, a cilj mu je u idućih 30 godina ljudske osobnosti, pamćenja i misli potpuno transferirati u računalo. Proces je podijeljen u 4 faze. U fazi “Avatar A” do 2020. trebala bi biti implementirana tehnologija kojom bi čovjek, putem “mozak-stroj sučelja” (BMI) mogao kontrolirati svoju robotsku repliku. Faza “Avatar B” trebala bi biti završena do 2025., a njezin je glavni cilj uspješna transplantacija ljudskog mozga (poslije smrti) u zamjensko, robotsko tijelo. Faza “Avatar C” predviđa prijenos sveg znanja, pamćenja, osobnosti i individualnosti pojedinca u stroj.

Do 2045. godine trebala bi biti finalizirana i faza “Avatar D”, kojim bi se ljudski život sveo na hologramski prikaz koji bi kontroliralo jedno veliko, centralno računalo.

“Vjerujemo da je to moguće i nužno kako bismo spriječili starenje, pa čak i smrt, i prevladale temeljne granice fizičke i mentalne sposobnosti, koje sada ograničava fizičko tijelo”, piše Ickov na svojoj internetskoj stranici. Ickov je poslao pismo glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu tražeći od njega da podrži prijelaz društva na “neočovječanstvo”. 

>> Kiborg antropologinja A. Case: Napredni mobiteli su nove cigarete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije