Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TEHNOLOGIJA

Ruski borbeni robot može voziti i pucati iz pištolja

robot
Foto: Screenshot Youtube
1/2
21.01.2015.
u 16:39

Robot je ispalio pet metaka i svaki je pogodio metu

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je posjetio testno postrojenje Središnjeg instituta za znanstvena istraživanja gdje su mu predstavljeni razni zanimljivi uređaji. Čini se da je najveću pozornost privukao borbeni robot pomalo retrofuturističkog izgleda koji je na poligonu vozio quad.

- Sve što sam danas vidio potvrđuje da su naše kolege na pravom putu da ostvare željene ciljeve - rekao je Putin, dodajući da neki od uređaja izgledaju kao da su iz filmova znanstvene fantastike.

Ovaj android u maskirnoj uniformi, nastao u sklopu razvoja kiborga za rad na Međunarodnoj svemirskoj postaji, osim vožnje može i precizno pucati iz pištolja, prenosi RT. Ispalio je pet metaka i svaki je pogodio metu. Robotom upravlja čovjek koji nosi odijelo sa senzorima.

 

>> Razvili prvi hrvatski kućni robot – kosilicu Alamo

>> Urnu u sobu za molitvu dizalom dovozi robot

Komentara 11

DU
Deleted user
20:57 21.01.2015.

Ovo je dobra zafrkanciju nisu Rusi djeca. Rus se uzdaje u svoje divizije i rusku pušku u ruskoj ruci a to nije zanemarivo kako je povijest dokazala.

Avatar emilsalis
emilsalis
18:20 22.01.2015.

Bolje bi bilo da ga nisu naucili da puca vec da sprema kavu...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:46 21.01.2015.

To je nemoguce, pa nama je receno da Rusi ne proizvode nista osim nafte i plina, a kao sto znamo sve sto dodje s neprogresivog zapada mora biti "istina".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije