Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hodali po Antarktici

Rekord: Pronađeni fosili pingvina visokih dva metra

Britanci,krađa,pingvin
Screenshot Youtube
23.11.2012.
u 11:16

Argentinski paleontolozi pronašli su fosile dva metra visokih pingvina koji su živjeli na Antarktici prije 34 milijuna godina.

Argentinski paleontolozi pronašli su fosile dva metra visokih pingvina koji su živjeli na Antarktici prije 34 milijuna godina, piše Cosmos.

Paleontolozi iz Muzeja prirodnih znanosti provincije La Plata kazali su da su ostatke pronašli na ledenom južnom kontinentu. 

– Do sada nisu nikada pronađeni veći i teži pingvini – rekla je znanstvenica Carolina Acosta.

Carski pingvini držali rekord

Dosad su rekord držali carski pingvini koji su mogli doseći visinu od 1,2 metra. Voditelj istraživanja Marcelo Reguero rekao je da će ovo otkriće "omogućiti intenzivnije i kompleksnije istraživanje predaka modernih pingvina". Tijekom sljedeće ekspedicije na Antarktici tim će tražiti još fosila otkrivene vrste kao i informacije o anatomiji i kako su se divovski pingvini kretali.

Prethodne studije pokazale su da prahistorijski pingvini nisu bili crno-bijeli već su imali crvenkasto-smeđe-sivu kombinaciju boja.

>>Pingvini spremni za vaganje, no kako izmjeriti žirafu?

Ključne riječi

Komentara 1

IP
info_punkt
11:22 23.11.2012.

pingvn ljudožder...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije