Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili signal

Propao milijunski projekt američke vojske: Nestala letjelica Falcon

falcon letjelica
11.08.2011.
u 20:49

Bespilotna letjelica Falcon HTV-a je 20 minuta nakon lansiranja prestala slati signal znanstvenicima koji vode projekt

Projekt američke vojske vrijedan čak 300 milijuna dolara doslovno je pao u vodu. Naime, probni let letjelice Falcon HTV-2, najbrže bespilotne letjelice na svijetu, nije uspio, a ona je 20 minuta nakon lansiranja prestala slati signal znanstvenicima koji vode projekt, javljaju američki mediji.

Letjelica Falcon, sumnja se, pala je u Tihi ocean tijekom probnog leta. Lansirana je u 7.45 sati ujutro po lokanom vremenu iz zračne baze Vandenber, sjeverozapadno od Santa Barbare, a trebala se nakon pola sata leta spustiti u Tihi ocean blizu Maršalovih Otoka.

Inače, Falcon HTV-2 bespilotna je letjelica, brzina joj je 20 maha i za samo dva sata može obići cijelu planetu. Od New Yorka do Los Angelesa stigla bi za samo 12 minuta.

Za američku vojsku izradio ju je istraživački tim Pentagona DARPA, no oni su na svom twitter profilu objavili kako je letjelica jednostavno - nestala.

Komentara 35

BA
Barts
21:23 11.08.2011.

I nije najbrza letilica ,ruska interkontinentalna raketa RT-2UTTKh «Topol-M ide oko 22 maha(7,320 m/s) isprobana i u sastavu je ruske vojske.

FO
ford
01:29 12.08.2011.

vjerojatno je pala jer je dio naziva bio \"HTV\" :D

Avatar d-ano
d-ano
13:04 27.02.2015.

Putin je upravo rastavlja na sastavne dijelove,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije