Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij

Prizor s Google Eartha zbunio mnoge – što je to na fotografiji?

Misteriozno biće na Google Earthu
Foto: Google Earth
1/2
15.12.2014.
u 10:12

– Nije riječ o morskom psu jer je preveliko, a ne može biti ni trag od prolaska broda – smatra inženjer Witehira koji je prvi zamijetio nešto neobično

Satelitska fotografija s Google Eartha donijela je pomutnju među stanovnicima zaljeva Oke na Novom Zelandu. Naime, na fotografiji se u moru nazire ''misteriozno morsko biće'', a to je prvi zamijetio inženjer Pita Witehira koji je na Google Earthu tražio svoju vikendicu.

– Nije riječ o morskom psu jer je preveliko, a ne može biti ni trag od prolaska broda jer nema bijelih tragova – rekao je Witehira koji je misteriozan prizor zamijetio prije tjedan dana, piše Daily Mail.

– Imamo imanje pokraj zaljeva Oke na kojem planiram napraviti kolibu na plaži pa sam povećao sliku i ugledao to – dodao je. U zaljevu Oke pijesak je bijel, a voda je plitka duž 40 metara nakon čega slijedi iznenadna dubina. – U dubljim dijelovima zaljeva ima dosta morskog raslinja – rekao je Witehira.

Neobičan prizor dolazi nakon fotografije iz zraka iz Engleske, gdje je u plitkim vodama uočeno nešto što sliči golemom raku. I dok su neki uvjereni kako se doista radi o čudovišnom raku, drugi tvrde da se radi o slučajnoj nakupini pijeska ili je sve to jednostavno – prevara.

>> 'Zabranjene' lokacije: Mjesta koja ne smijete vidjeti na Google Earthu

>> Pogledajte 10 nevjerojatnih otkrića s Google Eartha

>> Razriješeno misteriozno 'ubojstvo' s Google Eartha

Komentara 9

DU
Deleted user
11:17 15.12.2014.

obicni sudar morskih struja, sto onih povrsinskih tako i onih dubinskih koje izbijaju na povrsinu zbog prelaska iz dubokog mora u plitko a i razlike u temperaturi mora u vertikali...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:04 15.12.2014.

Peđa Grbin se otišao okupati.

Avatar nula
nula
12:13 15.12.2014.

Sporkica nosena morskom strujom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije