Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko faza plana

Planira živjeti vječno: Evo kako će si produžiti život!

Ray Kurzweil
YouTube
21.10.2013.
u 10:20

"Cilj nije samo produžiti život. Ideja je ostati zdrav i vitalan", zaključuje Kurzweil.

Šezdesetpetogodišnji izumitelj, futurist i inženjer u Googleu Ray Kurzweil planira živjeti vječno. Smrt planira prevariti planom koji počinje uzimanjem 150 vitamina na dan. "Testiram se na dnevnoj bazi, i djeluje. Sva mjerenja su mi u idealnim razmjerima. Skeniram si žile da vidim ima li nagomilanog plaka i nemam aterosklerozu. Na biološkom testiranju starosti ispadam mlađi nego što jesam. Zasad, super", rekao je Kurzweil.

Dodaje da vitaminski program nije osmišljen da traje duže vrijeme. On bi mu trebao pomoći da doživi nove tehnologije s kojima će si nastaviti produžavati život. "Cilj je doći do druge faze, biotehnološke revolucije, gdje možemo reprogramirati biologiju da izbjegne bolesti", rekao je i otkrio treću fazu. "Treća faza su mali roboti, ili nanoroboti, koji jačaju imunitet", rekao je, piše news.com.au.

"Možemo stvoriti imunološki sustav koji prepoznaje sve bolesti, a ako se nova bolest razvije, imunološki sustav bi se mogao nositi s njom", kaže Kurzweil koji ljudsku biologiju uspoređuje s procesima u softveru.

"Hodamo okolo s programom u tijelu koji je istekao, koji se razvio u gotovo potpuno drugačijoj okolini. Svatko od nas ima genetski receptor masnoća koji se drži za svaku kaloriju. To je bila dobra ideja prije 10.000 godina, kada su ljudi radili cijeli dan da bi dobili nekoliko kalorija", opisuje ovaj Googleov inženjer.

Rekao je da duži život ovakve vrste ne podrazumijeva 95-godišnjake koji će tako živjeti još godinama. "Cilj nije samo produžiti život. Ideja je ostati zdrav i vitalan", zaključuje Kurzweil.

>> Pravilna prehrana, tjelovježba i život bez dima čuvaju oči

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije