Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pamtit će ovaj dar

Padobran se nije otvorio, djevojka preživjela pad sa 1000 m

mackenzie
Foto: Screenshot YouTube
29.01.2014.
u 11:30

Roditelji namjeravaju tužiti školu padobranstva jer smatraju da su Mackenzie poslali na skok za iskusne padobrance umjesto za početnike

Teksašanka Mackenzie Wethington (16) za rođendan je na dar od oca dobila skok padobranom. No, nakon skoka doživjela je tešku nesreću i može biti sretna što je živa. Naime, nakon što joj se nije otvorio padobran, preživjela je pad s visine od jednog kilometra.

Ima teške ozljede jetara, prijelom nekoliko rebara, ključne i karlične kosti te ozljede kralježnice, a ostala je i bez jednog zuba.

Nakon svega, roditelji namjeravaju tužiti školu padobranstva Pegasus Air Sports Center jer smatraju da su uplatili skok za početnike koji podrazumijeva da se padobran sam otvara, ali da je škola njihovu Mackenzie poslala na skok za iskusne padobrance koji sami otvaraju padobrane.

Iz škole pak tvrde da s njihove strane propusta nema, o čemu svjedoči i dozvola koju su roditelji potpisali. Dodali su i da je nejasno zašto 16-godišnjakinja, s kojom su bili na radiovezi dok je skakala, nije povukla "pomoćnu ručicu".

>>Padobran se pokvario: Udarila o zgradu pri brzini od 100 km/h

>>Trudnoj skakačici nije se otvorio padobran, skočila u smrt

Komentara 6

Avatar liquidsky
liquidsky
11:47 29.01.2014.

Bezrazložna senzacija. Prvo, nije točno da se padobran nije otvorio. Cura je skočila "na gurtnu", tijekom otvaranja je pukla komanda od čega je kupola započela zaokret i tako je u spirali lupila o tlo, a da ništa nije poduzela. Drugo, Drugo, kod takvih skokova uopće nije važno je li skočila s 500, 1000 ili 2000 m. bitno je da je visina iskakanja takva da se u ovakvim slučajevima stigne obaviti procedura - koju ova cura nije obavila. Treće, cura će se opraviti i to je najvažnije.

PA
papa
15:31 29.01.2014.

Ima teške ozljede jetara Hebo vas pravopis.

Avatar Zampić
Zampić
15:33 29.01.2014.

Ovo se zove sreća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije