Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzgajaju se selektivno

Ovo je belgijsko plavo govedo – ''bilder među kravama''

belgijsko plavo govedo
Foto: Youtube Screenshot
21.04.2016.
u 11:04

Dosta ovakvih krava nakon teljenja ugine zajedno s teletom, a vrlo čest slučaj je i da krave koje prežive uginu u sljedećih 48 sati od iznenadnog prestanka rada srca

Belgijska plava goveda zbog njihove muskulature nazivaju ''bilderima među kravama''.

Riječ je o govedima koja se uzgajaju selektivno, a "krivac" za njihovu muskulaturu je gen, javlja Klix.ba. Naime, sparuju se jedinke kod kojih je uočena disfunkcija gena miostatina koji nije u stanju kontrolirati rast njihove mišićne mase. Rezultat takvog parenja goveda su većih dimenzija od uobičajenih.

Međutim, ove životinje vrlo često imaju ozbiljne zdravstvene probleme. Komplikacije tijekom teljenja ima čak 90 posto tih krava, te se proces mora izvesti carskim rezom. Također, dosta krava nakon teljenja ugine zajedno s teletom, a vrlo čest slučaj je i da krave koje prežive uginu u sljedećih 48 sati od iznenadnog prestanka rada srca.

>> Popio tablete za spavanje pa u bunilu preko interneta kupio - kravu!

Komentara 12

OB
obivankenobi
11:40 21.04.2016.

A meso ko zimska guma.

SX
sudbina x
12:50 21.04.2016.

Katastrofa kakve monstrume uzgajaju. Gdje su sad etičari i zaštitnici životinja. Ovo je bolesno a ljudi to jedu ne znajući...

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
12:18 21.04.2016.

ima jedan tip kod mene u teretani... isto ovako izgleda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije