Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let zrakoplovom

Ovo je 6 stvari koje vam kabinsko osoblje nikada neće reći kada ste u avionu

stjuardesa
Foto: Thinkstock
03.04.2016.
u 18:05

Ako i preživite udar u more, utapanje je vjerojatno, a obično ga ubrzaju hipotermija i iscrpljenost

Jeste li se ikada pitali što se događa "iza scene" među kabinskim osobljem aviona? 

Jedan korisnik Quore odlučio je saznati što je to što stjuardi i stjuardese znaju, a ne mogu nam reći, pa je na toj internetskoj stranci postavio pitanje. Stjuardi i stjuardese diljem svijeta su odgovorili. U nastavku su izdvojeni najbolji odgovori odnosno šest stvari koje vam kabinsko osoblje nikada neće reći kada ste u avionu, a koje prenosi Independent.

1. Kabinsko osoblje zna o vama više nego što mislite

Prema  Aviku Chopri, kabinsko osoblje ima ''manifest'' na kojem su nabrojeni svi putnici u avionu. Taj ''manifest'' sada je u digitalnom obliku tako da mu kabinsko osoblje može pristupiti na mobitelu. Znaju o vama više nego što biste očekivali, uključujući i vašu krajnju destinaciju ako ste na poveznom letu.

2. Ne plaća im se onako kako očekujete

Prema jednom anonimnom priznanju, stjuardese nisu plaćene dok se vrata aviona ne zatvore za polijetanje. Što znači da nisu plaćene za obavezna dva sata tijekom kojih prije leta moraju biti na aerodromu.

3. Što znači da je kašnjenje leta loše za vas, a još gore za njih?

Kašnjenje leta teže pada kabinskom osoblju nego putnicima, navodi anoniman radnik. Svaki sat čekanja znači sat manje odmora u hotelu.

4. ...nemojte hodati okolo bez obuće

Bivša stjuardesa Kelly Goodnuff piše kako se kabinsko osoblje ne može prestati čuditi kada putnici ne nose cipele dok hodaju po ''prljavom podu'' kako bi otišli na zahod.

5. I dalje nema mnogo nade ako se srušite u more

Ako se srušite u more, malo je vjerojatno da ćete preživjeti udar. Čak i ako ga preživite, utapanje je vjerojatno, a obično ga ubrzaju hipotermija i iscrpljenost, dodaje bivša stjuardesa Goodnuff.

6. Vaš jastuk na sjedalu može poslužiti kao naprava za plutanje

U slučaju da se ipak srušite u more, dobro je znati.

>> Ovih 10 tajni stjuardese vam nikada neće nikada otkriti

Komentara 24

ST
streetboy
20:17 03.04.2016.

vežite se , sliječemo - a možda i nečemo

DO
Donnabela
20:46 03.04.2016.

I onako mi je stresno, a ovako ste me dokrajčili

Avatar Agatha2050
Agatha2050
22:04 03.04.2016.

Ima toga jos,ali lijep clanak,sve su tocke istinite.dodala bih jos jednu zanimljivost:rezim je poluvojnicki,hijerarhija na avionu je jako vazna,a i izvan njega.u nekim kompanijama su tako strogi da npr. na recepciji,u autobus,i u kabinu prvo mora stupiti Pilot a ondaa stjuardi ..a ove pricice o sexy glupacama neka ostanu slatke mastarije,vecina pilota i stjuardesa su vuci samotnjaci,jer Kada te posao obvezuje raditi sa toliko ljudi u skucenom prostoru,Kada dotaknes zemlju ne zelis imati posla s nikim.ugodna vecer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije