Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko isušivača kuća

Novi sukob Općine Gunja i Crvenoga križa

Hrvoje Lucić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.01.2015.
u 13:44

Medijska prepucavanja započela su prije nekoliko dana kada je, komentirajući financijsku pomoć države od milijun kuna, Lucić rekao da je općina 850.000 kuna platila najam isušivača od jedne privatne tvrtke

Radi isušivača kuća, koji su prijeko potrebni u Gunji, planuo je novi sukob između Crvenoga križa i načelnika Općine Gunja Hrvoja Lucića. Medijska prepucavanja započela su prije nekoliko dana kada je, komentirajući financijsku pomoć države od milijun kuna, Lucić rekao da je općina 850.000 kuna platila najam isušivača od jedne privatne tvrtke.

- Iznajmili smo nešto više od 200 aparata za isušivanje kojima je isušeno više od 600 kuća i sigurno 400 kuća je useljeno zbog toga što su ti aparati radili, rekao je tada Lucić. Na te riječi reagirali su iz Crvenoga križa odakle navode kako je u šest mjeseci, za isušivanje kuća u Gunji, korišteno 350 isušivača Crvenoga križa te da su na tim poslovima angažirani mjesecima. Međutim, Lucić i dalje ne odustaje od svojih riječi i tvrdi kako Općina Gunja od Gradskog društva Crvenoga križa Županja nije dobila niti jedan isušivač.

- Jedino što smo dobila jeste 15 aparata za isušivanje od Crvenog križa Grada Zagreba i to početkom lipnja. Voda se zadnja povukla u Gunji, a ako je i bilo aparata GDCK-a, onda su, pretpostavljam, bili u ostalim poplavljenim mjestima. Nije bilo koordinacije s Općinom Gunja i oni su te aparate dijelili po svom nahođenju. Zato smo mi bili prisiljeni iznajmiti 202 aparata od jedne firme, najpovoljnije od tri dobivene ponude, s kojom Općina ima ugovor i njihovo korištenje u općini Gunja koštalo je 850.000 kuna. Isušili smo oko 700 do 800 kuća za početak obnove, i da nije bilo tih iznajmljenih aparata i onih 15 od CK-a Grada Zagreba, obnova ne bi počela na vrijeme, tvrdi Lucić.

 >>Država općini Gunja uplatila milijun kuna: 'Imali smo strašno puno troškova'

>>Božić u kontejneru: Kuća nema, ali svi računi uredno stižu
 

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
18:17 09.01.2015.

Vjerovatno je nekom izmaklo da kasira i svoj dio ,,,,,,

Avatar Oneill
Oneill
14:25 09.01.2015.

Boze kakav smo mi narod uzas.

OB
Objektivno...
17:01 09.01.2015.

Ne razumijem. Tko mi možemalo pojasniti? Ako je rad Crvenog križa JAVAN (čl.6.st.1. Statuta Hrvatskog crvenog križa NN 56/11), zašto ugovori između Hrvatskog Crvenog križa i onih bratskih privatnih tvrtki oko najma telefonskog broja 060 9011 na koji su sjelili deseci milijuna naših kuna za poplavljene u Gunji (i tko zna koliko kamata) ima članke ugovora koje su ugovorne strane proglasili - poslovnom tajnom? Načelniče Gunje, istražite to malo bolje... Brojke...brojke ... Baš me zanima jel išta transparentnije i sa sličnim Caritasovim brojem 060 9010? Šta je sa novcem prikupljenim za Haiti...? Jel i na Haitiju korištena baza podataka Anke Mrak Taritaš za tamošnjim potresom potrešene...? Zašto npr. 2011. godine jedan gradski Crveni križ u gradu od stotinjak tisuća stanovnika na istoku Slavonije ima čak 62 zaposlena, a Crveni križ Bjelovara sa otprilike upola manje stanovnika ima samo 4 zaposlena???????? Ha??? Ko to plaća? Mi "ovce"? Poplavljena Gunja? Tko...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije