Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilježi svaki dim

Ne znate kako ostaviti cigarete? Ovaj pametni upaljač ima rješenje!

pametni upaljač
Foto: Kickstarter screenshot
13.05.2014.
u 18:44

Quitbit bilježi podatke poput ukupne količine popušenih cigareta, vrijeme koje je prošlo od paljenja posljednje cigarete te koliko ste novaca ''popušili'' u jednom danu

Quitbit je ime novog upaljača, ali ne uobičajenog. Ovaj lagani proizvod elegantnog izgleda javnosti je jučer predstavio Kickstarter, a povezan je s internetom i pomaže u odvikavanju od pušenja, piše Mashable.

Radi na istom principu kao tzv. fitness trackeri i koristi grijač za paljenje cigareta sličan onima koji se nalaze u automobilima. Posebnost Quitbita leži u činjenici da bilježi podatke poput ukupne količine popušenih cigareta, novac koji je potrošen, vrijeme koje je prošlo od paljenja posljednje cigarete te koliko ste puta s nekim podijelili cigaretu ili posudili upaljač. Sve to korisni su podaci koji svakom ovisniku daju uvid u vlastitu neželjenu naviku, ali i mogu dati poticaj za odvikavanje.

– Pokušao sam prestati s pušenjem, ali svaki put kad bi me netko upitao koliko sam cigareta popušio tog dana, nisam znao točan odgovor. Shvatio sam kako bi bilo dobro da pratim svoju naviku – kazao je jedan od dvojice kreatora ove pametne sprave Ate Ghofrani.

Svjestan je kako Quitbit nikoga ne može prisiliti da ne posegne za cigaretom svaki put kad mu se prohtije, ali smatra da može potaknuti ovisnike da smanje količinu popušenih cigareta i učine nešto za svoje zdravlje.

>>Šokantna snimka: Muškarac malenog dječaka uči kako pušiti

Komentara 1

IM
Immanuell
14:58 15.05.2014.

Nije loš uređaj, dobra ideja..... Mislim da je ipak čvrsta odluka ta koja najčešće i dovodi do trajnog prestanka pušenja, ali ovo je zbilja dobro pomagalo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije