Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozilo budućnosti

Leteći automobili nisu znanstvena fantastika, uskoro će biti u prodaji!

irska zastava
Reuters
08.05.2013.
u 08:28

Ovaj "leteći automobil" imat će opcije autopilotskog upravljanja baš poput komercijalnog zrakoplova, ako ne i naprednije jer je ideja da se maksimalno automobilom-letjelicom upravlja autopilotski, tvrde proizvođači.

Tvrtka Terrafugia iz Massachusettsa proizvodi "leteće automobile", trenutačnog naziva TF-X, koji bi se trebali naći u prodaji početkom 2020. Transformacija, kako se ranije zvala tvrtka koja radi na proizvodnji automobila budućnosti, najbolje opisuje kako se automobil vrlo brzo "pretvara" u letjelicu. Automobil ima dva električna motora, sa svake strane po jedan, pomoću kojih bi se s mjesta podigao vertikalno u zrak. Motor napajan gorivom preuzeo bi na sebe "sav posao" jednom kada se automobil vine u zrak. U normalnim vremenskim uvjetima, slijetanje bi se obavljalo uz pomoć računala, a osmišljen je i spremnik za padobran kao mjera sigurnosti za upravljača letjelicom.

Upravljanje autopilotom

Ovaj "leteći automobil" imat će opcije autopilotskog upravljanja baš poput komercijalnog zrakoplova, ako ne i naprednije jer je ideja da se maksimalno automobilom-letjelicom upravlja autopilotski, tvrde proizvođači dodajući da će biti potrebno tek nekih pet sati edukacije da osoba nauči upravljati ovim modelom. Leteći automobil imat će domet od oko 800 kilometara, a letjet će brzinom od maksimalnih 320 kilometara na sat.

Iako se još ne zna koliko će ovaj proizvod stajati, proizvođači tvrde da bi mu se cijena trebala kretati poput cijene luksuznih automobila.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije