Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Google je danas jako znatiželjan! Provjerite o čemu se radi

Google doodle
Foto: Screenshot/Google
1/2
22.04.2015.
u 09:19

Na taj se način Google pridružio obilježavanju Dana Zemlje koji se u Hrvatskoj obilježava od 1990. godine

Danas se obilježava Dan planeta Zemlje i tim je povodom, po već ustaljenoj tradiciji obilježavanja raznih obljetnica i događaja, Google na početnu stranicu postavio prikladni Doodle.

Danas je to naša planeta, a klikom na nju otvorit će se zanimljiv kviz s pet pitanja sa zanimljivim ilustracijama koji će vam otkriti koja ste životinja i kakav vam je karakter.

Na taj se način Google pridružio obilježavanju Dana Zemlje koji se u Hrvatskoj obilježava od 1990. godine.

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. godine u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na području San Francisca proslavi Dan planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga, usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Foto: Screenshot/Google

>>Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije