Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nostalgija

Iako se Yugo više ne proizvodi, u Srbiji ne jenjava želja za njim

yugo
20.09.2010.
u 16:09

Iako se Yugo više ne proizvodi, u isto vrijeme cvjeta prodaja rabljenih primjeraka koji se na tržištu mogu kupiti po cijeni od 900 pa do 2500 eura.

Iako se u pogonima kragujevačke Zastave već dvije godine ne proizvodi te su se proteklih godina stvarali i brojni vicevi na njegov račun, dileri ove srbijanske tvrtke još uvijek dobivaju upite za popularni Yugo. Prema riječima Miloša Prokića, djelatnika Zastave prometa – Arena motors, a koje prenosi beogradski Press, ljudi i dalje svakodnevno dolaze kupiti novi Yugo, a kada čuju da je posljednji primjerak prodan još prije dvije godine, odlaze razočarani.

Kaže i da su prošle godine prodali 2500 komada Punta, koji se danas proizvodi u Zastavi, ali i da su u isto vrijeme mogli prodati 10.000 Yuga kada bi se on nudio uz iste kreditne uvjete i subvencije koje su osigurane za kupnju Punta. Značajnu ulogu u velikom interesu za Yugo ima i podatak da se novi "Jugić" mogao kupiti za 4000 eura, a da su mu rezervni dijelovi bili veoma povoljni tako da su se za mali novac mogli obaviti i zahtjevni popravci.

Kao primjer iznose novi kuplung koji se za Yugo mogao kupiti za 50-ak eura dok isti dio za Punto stoji i 250 eura. Iako se Yugo ne proizvodi, u isto vrijeme cvjeta prodaja rabljenih primjeraka koji se mogu na tržištu kupiti od 900 pa do 2500 eura.

U cijeni najviše, kao i kod svakoga druga auta, ulogu igra starost i stanje vozila, ali i prijeđena kilometraža pri čemu su najviše na cijeni oni iz 1989. godine koji, kako se navode, slove za najpouzdanije i najkvalitetnije. Vlasnici novijih Yuga, koji su proizvedeni zadnjih godina njegove masovne proizvodnje, za svoja vozila traže i do 2500 eura.

Ključne riječi

Komentara 1

GA
garfild58
11:40 21.09.2010.

Da Bog da ih cijeli život kupovali ništa drugo ne imali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije