Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pompozno najavljeni Call of duty – Modern Warfare 2 izazvao žestoke osude

I u nas prodaju videoigru u kojoj je glavna “atrakcija” pokolj civila

Call of Duty
preuzeto s www.my360.com
VL
Autor
Hrvoje Dečak
11.11.2009.
u 20:22

Iz Activisiona odgovaraju da nasilne scene ne dočaravaju cjelokupni doživljaj igre. Na njoj stoji upozorenje da nije za mlađe od 18.

“Naslov koji nazivaju najiščekivanijom igrom desetljeća, najboljim akcijskim FPS-om svih vremena i nezapamćenim fenomenom napokon je ovdje!”

Tim riječima hrvatski prodavač Algoritam reklamira upravo izašlu videoigru “Call of Duty: Modern Warfare 2”, za kojom je zavladala pomama u svijetu i bit će vjerojatno najprodavanija videoigra u povijesti. Ipak, sa svih strana stižu i žestoke osude te “igre” u kojoj se osoba zabavlja i okrutnim pokoljem civila u jednoj zračnoj luci.

Roditelji ipak kupuju

Naime, igrač je član specijalne postrojbe koja se bori protiv ruskih ekstremista. Kao agent CIA-e koji se infiltrirao u rusku terorističku skupinu biva uvučen u oružani napad i mora se, da zaštiti identitet, pridružiti pokolju civila.

Iz Activisiona odgovaraju da nasilne scene ne dočaravaju cjelokupni doživljaj igre. Na njoj stoji upozorenje da nije za mlađe od 18, ali mnogi roditelji ipak je kupuju djeci. – Inače će je igrati kod prijatelja – kaže jedan otac.

Prodavač u jednoj engleskoj trgovini kazao je kako su šefovi naredili da igru ne prodaju mlađima od 21 godine, ali kad dođu s roditeljima, moraju im prodati.U Hrvatskoj ne vrijede ograničenja EU da neka igra nije za mlađe od 12, 16 ili 18 godina, ali Algoritam, koji prodaje igru (uvoznik je Videotop) ipak ostavlja te oznake na omotu, kaže Davor Krznarić iz Algoritma.

U Algoritmu upozoravaju

- Svi naši prodavači znaju sadržaj igre i svakog maloljetnika ili odraslog tko dođe s njim upozore da nije primjerena. Ipak, zakonski je nemoguće odbiti prodati im je, poput duhana ili alkohola – objasnio je Krznarić.

Iz ureda dječje pravobraniteljice ponovili su da su protiv svih nasilnih medijskih sadržaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije