Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"lijepa naša"

I Google slavi Dan neovisnosti Hrvatske!

google
Foto: Google
1/2
08.10.2014.
u 09:30

Popularni internetski pretraživač na svojoj je početnoj stranici objavio stilizirani Google logo, uz dodatak riječi Lijepa naša, povodom Dana neovisnosti

I Google je odlučio proslaviti Dan neovisnosti Hrvatske. Popularni internetski pretraživač na svojoj je početnoj stranici objavio stilizirani Google logo, uz dodatak riječi Lijepa naša.

Time se i Google priključio proslavi Dana neovisnosti, kojim obilježavamo 23 godine od odluke Hrvatskog sabora kojom su 8. listopada 1991. raskinute državnopravne veze Hrvatske s bivšom SFRJ, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.

Prilikom klika na Google logo, pretraživač vas odvodi na stranice posvećene Danu neovisnosti Hrvatske.

Stilizirani logo izradio je zagrebački ilustrator Vedran Klemens kojeg su inspirirali stihove hrvatske himne "Lijepa naša". Logo je naslikan vodenim bojama, a početno slovo G prati oblik Hrvatske, dok ostala slova u riječi Google predstavljaju more, planine i ravnice koje ljubi sunce, baš kao u stihovima "Lijepe naše".

>>Google veselim logoom obilježio dolazak proljeća

https://g.co/doodle/rv9yq4

Komentara 8

HR
Hrvatska3014
11:20 08.10.2014.

Čestitam Dan neovisnosti svima u Hrvatskoj. Gdje he vijest na ovom portalu? Ipak se radi o datumu raskidanja veza sa imperijalističkom Srbijom.

Avatar hucika
hucika
11:11 08.10.2014.

to je rezultat posjeta gosn. milanovića ameriki

ST
stefj
10:16 08.10.2014.

He, he, lijepa naša u duginim bojama, u slavu povorke ponosa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije