Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička ponuda

Huffington Post tvrdi turistima da su Dubrovnik i Zagreb među najjeftinijim europskim gradovima

Dubrovnik
Foto: Andrea Solar
1/6
08.09.2016.
u 19:30

Za glavni grad Hrvatske navodi se da cijena ulaznice za kino iznosi gotovo 60 kuna

Američki Huffington Post nerijetko hvali turističku ponudu i ljepote Hrvatske, pa tako i ovaj tjedan promovira našu zemlju.

U aktualnom članku spominje traganje za avanturom koju si možete priuštiti. Tako su objavili popis 11 europskih gradova s povoljnim smještajem. Odabir su temeljili na cijenama hotela, taksija te jela i pića. Na prvo mjesto uvršten je Dubrovnik, a na peto grad Zagreb te su se, izgleda, malo preračunali.

Slijedi cijeli popis gradova:

  1. Dubrovnik, Hrvatska
  2. Jurmala, Latvija
  3. Berlin, Njemačka
  4. Algarve, Portugal
  5. Zagreb, Hrvatska
  6. Sunny Beach, Bugarska
  7. Krakow, Poljska
  8. Debrecin, Mađarska
  9. Rodos, Grčka
  10. Ostrava, Češka
  11. Sofija, Bugarska

Dubrovnik su proglasili šarmantnom lokacijom, pod čijim se zidinama krije primamljiv ugođaj te povoljne cijene smještaja. Opisujući glavni grad Hrvatske, spomenuli su da ulaznice za kino iznose gotovo 60 kuna. Iako, napominje autorica, odlazak u kino zanemariv je užitak uz zanimljive muzeje i srednjovjekovne zagrebačke prilaze.

Foto: Andrea Solar

Foto: Andrea Solar

Jedan od čitatelja komentirao je kako su informacije netočne te da su se cijene u Hrvatskoj udvostručile. Njegov poznanik, primjerice, proveo je deset dana u Splitu te u restoranu nije mogao potrošiti manje od 450 kuna za obiteljski obrok.

Pitanje je koliko takva reklama pogoduje hrvatskom turizmu jer će turisti ostati prilično iznenađeni visokim cijenama na jugu Hrvatske. Samo sat vremena parkiranja u Dubrovniku iznosi 40 kuna, a teško je pronaći restoran, kafiće, pa i suvenirnice sa sličnim cijenama kao u ostalim turističkim gradovima.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

S druge strane, Zagreb nudi nešto povoljniju uslugu te će se u metropoli lakše pronaći jeftiniji smještaj, manje potrošiti za posjet ustanovama kulture te na mjestima za zabavu ili kupnju. Hrvatska ove godine bilježi jednu od najboljih turističkih sezona. Posjetilo nas je 13 milijuna turista, a prenoćilo gotovo 75 milijuna gostiju.

>> Huffington Post objavio ''Vodič kroz najbolje čuvane hrvatske tajne''

Komentara 6

DU
Deleted user
20:16 08.09.2016.

U Dubrovniku je jedini pravi problem gužva - a zimi, kad turista nema u tim brojkama, e onda je problem s letovima za DB i osjetljivosti DB aerodroma na jak vjetar s okolnih brda. Inače, stranci redom zadovoljni ili prezadovoljni Dubrovnikom - sigurno da bi uvijek se moglo više i bolje, ali cijena uglavnom odgovara njihovim dojmovima jer su svikli na "jače" cijene od dubrovačkih. Nama je pak Dubrovnik preskup jer su tamo cijene prilagođene zapadnoj kupovnoj moći. Zagreb je iznenađenje - naročito golema pješačka zona i zelenilo po gradu doprinosi općem pozitivnom dojmu turista...

Avatar reference
reference
20:11 08.09.2016.

te u restoranu nije mogao potrošiti manje od 450 kuna za obiteljski obrok. ....pa sto je taj ocekivao za dzabe.znaci 60 eura za dvoje odraslih I za dvoje djece sto mu dodje 15 eura po osobi. pa vanka bi platio 60 eura samo za jednu osobu.. u londonu u najmizernijim krcmama nema ispod 20 funti sto je 200 kuna po osobi.

JO
Jozica
08:42 09.09.2016.

Dubrovnik i treba biti skup!....tako se profiltriraju oni koji nemaju novaca!....ovako je još uvjek centar masovnog tu rizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije