Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom odmora

Majci zbog Facebooka 'nabila' gotovo 30.000 kuna računa za mobitel

Facebook mobitel
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.06.2014.
u 13:17

Tinejdžerica Carissa Grice iz Velike Britanije rekla je kako je bila u totalnom šoku kad je dobila račun

Tinejdžerica iz Velike Britanije tijekom obiteljskog odmora u Turskoj htjela je ostati u kontaktu sa svojim prijateljima na Facebooku i na majčinom mobitelu 'nabila' račun veći od 27 tisuća kuna, javlja Daily Mail.

18-godišnja Carissa Grice upotrebljavala je Facebook, Twitter, i WhatsApp kako bi komunicirala s prijateljima, skinula je 630 MB podataka i uspjela nabiti račun od 2709 funti odnosno oko 27314 kuna.

Vjerovala je da koristi WiFi od hotela ali joj je kompanija Orange također naplatila određeni iznos po MB-u jer joj je bio uključen roaming. Dodala je da je kada je dobila račun da je bila u totalnom šoku- Nisam mogla govoriti. Ponavljala sam ja sam u dugovima, ne mogu si priuštiti da to platim- rekla je Grice koja, prema riječima njezinog oca Roba, radi za minimalac.

Njezin otac također je ispričao da je prije nego što su otišli u inozemstvo kupio podatkovni paket ali da on nije bio dostatan. Dodao je da je Orange 'isključio mobitel' i kontaktirao njegovu kćer kad je račun dosegao 1000 funti (oko 9300 kuna), ali da su joj rekli da je došlo do zabune i ponovno ga reaktivirali. Zatim su je ponovno kontaktirali kada se vratila u Veliku Britaniju i rekli da račun iznosi 2907 funti, dodao je.

Orange je naposljetku, prema riječima njihovog glasnogovornika, kao znak dobre volje ponovno obračunao njezinu potrošnju prema paketu koji bi joj najviše odgovarao. Srezali su račun na oko 250 funti odnosno oko 2340 kuna.

>> Beskućnik: Vi nazovite broj za poplave, a ja ću vam dati 7 kuna!

Jeste li imali neugodnih iskustava zbog troškova interneta na mobitelu?

Komentara 3

RO
robertinho24
14:05 10.06.2014.

650 MB * 8funti po MB = 2709 funti. Svaka čast novinaru

DU
Deleted user
14:26 10.06.2014.

Kakve veze mi imamo s tim. Netko sjedi za kompjuterom i prepisuje strane članke i za to još dobije i plaću. Zašto nema naslova "Majka u Đurđenovcu nije mogla i drugom djeteu kupiti tenisice"?

DY
dydy
14:31 10.06.2014.

Istrazivacko novinarstvo - 650 x 8 ((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije