Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Osjetljiv planet'

Hawking: Imamo tisuću godina vremena da pobjegnemo sa Zemlje

stephen hawking
Press Association/PIXSELL
11.04.2013.
u 21:08

U Cedars-Sinai Medical Centr-u u Los Angelesu, ovaj 71-godišnji znanstvenik pozvao je na daljnje istraživanje svemira kako bi se osigurala budućnost čovječanstva

Ugledni britanski fizičar Stephen Hawking upozorava da "čovječanstvo neće preživjeti" ako ne pobjegne s ovog osjetljivog planeta. Hawking smatra da imamo još samo tisuću godina vremena prije nego ljudska bića izumru.

U Cedars-Sinai Medical Centr-u u Los Angelesu, ovaj 71-godišnji znanstvenik pozvao je na daljnje istraživanje svemira kako bi se osigurala budućnost čovječanstva. No, i tu se trenutno nalazimo u problemima obzirom na globalnu financijsku krizu te je NASA ove godine ostala bez 300 milijuna dolara, ali nije se odustalo od istraživanja Marsa.

Curiosity je na Crvenom planetu "otkrio" da se Mars postupno hladi nakon što je izgubio veliki dio svoje atmosfere. Rusija je potpisala ugovor s Europskom svemirskom agencijom i postala punopravni partner u projektu ExoMars kojim će se pokušati otkriti postoji li život na Marsu, a u planu je i slanje astronauta na Mars. 

>>Pogledajte fantastične fotografije Zemlje slikane iz svemira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije