Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Gluhonijema umirovljenica Stana pronašla i vratila 17.000 kuna

Stana Hajzling
Foto: Regional express
24.06.2014.
u 22:01

Vlasnik novca Stanu je nagradio sa nešto manje od 20 posto pronađenog novca

Stana Hajling, 64-godišnja gluhonijema umirovljenica, junakinja je dana jer je vlasniku vratila 17.000 kuna koje je pronašla kuvertirane u vrećici u pulskoj Billi,  piše portal Regional Express. Njezino poštenje još je izraženije s obzirom na činjenicu da živi u teškim uvjetima sa suprugom koji je radno nesposoban i oboje imaju skromne mirovine  Stanina jedva prelazi tisuću kuna.

Stana Hajling šokirala se kad je pronašla kuvertu s novcem na odjelu kruha te se odmah uputila u Udrugu gluhih i nagluhih osoba Istarske županije te je uz pomoć predsjednici Svetlani Cukerić policiji predala novac.  

O kojem iznosu novca je riječ, doznalo se tek u policiji, a u omotnici je bila i uplatnica iz banke pa je policija jednostavno došla do vlasnika novca koji je Stanu Hajling nagradio sa nešto manje od 20 posto pronađenog novca. 

Zanimljivo je, piše portal, da je Stana Hajling i lani ispred svoga stana pronašla novčanik od susjede te ga je odmah vratila. 

>> Dječak pronašao izgubljenu vozačku i vratio je vlasniku uz dirljivo pismo

Komentara 4

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
06:34 25.06.2014.

Sirotinja je jedina postena u ovoj drzavi.Zato i jeste sirotinja.

TT
trnci.trnci
16:55 25.06.2014.

Netko od velikana ovako poštene bi trebao nagraditi. Osoba ako su to njenih 17.ooo kn mogla je poštenoj sirom ašnoj osobi dati i cijeli iznos. To bi bilo dobro djelo, jer Opačićka bi uzela a nebi dala. Bilo je boljee da je gospođa sebe nagradila, jer u vrijeme recesije vladari su nama oduzimali a oni trošili. najbolji dokaz su nam poplavljena područja. Donirali su svoje face .

RE
rem
18:25 28.06.2014.

Svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije