Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajne Sheherezade

Čudo u Parizu: Zagrebačke trbušne plesačice osvojile prvo mjesto!

trbušni ples, sheherezade (1)
Foto: Hassan Haidar Diab
1/9
02.03.2013.
u 10:37

Stručni ocjenjivački sud uključivao je i dva trenutno najveća imena u svijetu orijentalnog plesa: Dina i Raqia Hassan koji nisu mogli vjerovati kako dolazimo iz Hrvatske, a ne iz zemlje Bliskog Istoka, kaže voditeljica Seadeta Osmani.

Iako zvuči nevjerojatno, zagrebačka trbušna plesna skupina Sheherezade na međunarodnom natjecanju u orijentalnom plesu \"Mahrajane Al Sharq 2013\" u Parizu, u jakoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto te time zaslužila pravo 2014. godine na sljedećem festivalu \"Mahrajane Al Sharq\" nastupiti u sklopu velikog showa u pariškom teatru.

- Pobjeda na međunarodnom festivalu orijetalnog plesa u Parizu za Sheherezade predstavlja priznanje kvalitete rada i potvrdu da rad na razvijanju talenta i usvajanju znanja dovodi do odličnih rezultata, kazala je za Večernji list voditeljica plesne skupine Seadeta Osmani ističući kako će plesna skupina Sheherezade nastavljati učiti, putovati po svjetskim seminarima i plesnim festivalima, učiti o Orijentalnoj kulturi i približavati usvojena znanja publici u Hrvatskoj.

- Stručni ocjenjivački sud uključivao je i dva trenutno najveća imena u svijetu orijentalnog plesa: Dina i Raqia Hassan koji nisu mogli vjerovati kako dolazimo iz Hrvatske, a ne iz zemlje Bliskog Istoka gdje se trbušni ples uči od malih nogu - ponosno je govorila Seadeta napominjuči kako plesna skupina uči od svjetskih instruktora plesa i sudjeluje na festivalima, kazališnim i klupskim scenama po Hrvatskoj i svijetu.

– Nastupile smo s brojnim zvijezdama orijentalnog plesa, na festivalima u Veneciji, Budimpešti, Ljubljani, istaknula je Seadeta Osmani.

>>Ivani Validžić vožnja viličara strastvena je kao i trbušni ples

Komentara 14

AN
ankicascreiber
17:21 02.03.2013.

Bravo cure, cestitke. Zalosno je samo to što Hrvati postaju poznati u svijetu samo po plesanju, pjevanju, sportu, i ratovanju, tehnologija i intelektualna snaga na žalost nema svoje mjesto u HR.

JA
japa
10:09 03.03.2013.

Bravo! Sad je i svijet saznao kaj je prava hrvatska izvorna kulturna baština.............

BK
B Kosa
11:10 02.03.2013.

Tesko je biti najbolji u maloj okolini a ne na ovakvom natjecanju za to je trebalo vremena i truda. Cestitke voditeljici i djevojkama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije