Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li moguće?

“Božja čestica” otkrit će nam možemo li putovati kroz vrijeme

LHC
Arhiva VL
21.03.2011.
u 19:00

Ipak, teorija koju su osmislili, prema njihovu mišljenju, nije nemoguća jer nije u suprotnosti sa zakonima fizike.

Ljudski rod oduvijek je maštao o putovanju kroz vrijeme, a znanstvenici tvrde da bi ta fascinacija uskoro mogla izaći iz okvira nestvarnoga. Oni vjeruju da bi nam veliki hadronski sudarač (LHC), smješten pod zemljom kod Ženeve, mogao pomoći u pronalaženju odgovora na vječno pitanje o mogućnosti putovanja kroz vrijeme. Ako taj 27 kilometara dug ubrzivač subatomskih čestica uspije stvoriti tzv. Božju česticu, ona bi mogla prolaziti kroz vrijeme, odnosno “rezati ga”.

Taj prolazak stvorio bi njezine propadajuće čestice prije nego što “Božja čestica” prijeđe vremensku crtu. Autori su ove teorije ugledni fizičari Tom Weiler i Chui Man Ho koji priznaju da nije posve pouzdana jer još nisu sigurni može li LHC doista kreirati “Božju česticu”.

Ipak, teorija koju su osmislili, prema njihovu mišljenju, nije nemoguća jer nije u suprotnosti sa zakonima fizike. Već vam je jasno da fizičari neće stvoriti vremenski stroj koji vas jednim dodirom na ekran baca u 2050., ali i ovo saznanje iznimno je važan korak u otkrivanju “vječne misterije”.

Komentara 10

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
19:41 21.03.2011.

Inače šanse da se to dogodi su 1 naprema 100 milijardi i iako mediji stalno govore o toj božjoj čestici uvijek zaboravljaju spomenuti koje su šanse da se to dogodi tj da se tamo uspije sakupiti dovoljna količina te materije. Također čak i da se uspije smisliti način putovanja kroz vrijeme mislim da bi puno svjetskih moćnika pokušalo da to zloupotrijebi u svoju korist nego da pomogne ljudima.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
20:08 21.03.2011.

\"Taj prolazak stvorio bi njezine propadajuće čestice prije nego što “Božja čestica” prijeđe vremensku crtu.\" što bi to zaboga trebalo značiti??? kakav je to besmisleni prijevod??? \"Autori su ove teorije ugledni fizičari Tom Weiler i Chui Man Ho koji priznajuju da nije posve pouzdana jer još nisu sigurni može li LHC doista kreirati “Božju česticu”. Pa ne ovisi ta teorija o tome može li LHC stvoriti tu česticu ili ne!!! Jadna li je teorija koja ovisi o jednom stroju...

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
19:23 21.03.2011.

- Ja već dugo putujem kroz vrijeme katkad je vrijeme sunčano, ponekad oblačno, pa kišovito itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije