Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predator iz dubina

Bojite se morskih pasa? Ovo su mjesta gdje najčešće napadaju

morski pas
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
17.06.2015.
u 17:27

Napadi u Europi su iznimno rijetki. Do sada je registriran 51, ali ih je 27 završilo sa smrću napadnute osobe

Mnogi (i)racionalno strahuju od napada morskih pasa. Takvih je i među turistima koji ljetujući na hrvatskom Jadranu pažljivo proučavaju dubine prije negoli se zapute u more iako je opasnost od pojave morskih pasa u nas iznimno rijetka.

No nije nepostojeća i to je sasvim dovoljno da se strah aktivira tijekom godišnjeg odmora. Sudeći prema statistici koju je obavio Independent, a koja je prikupljana sve do veljače ove godine, on je potpuno opravdan u SAD-u koji do sada bilježi najveći broj napada morskih pasa, čak 1104. No, ne i najvećih broj smrtonosnih napada. On je pak neslavno pripao Australiji u kojoj su od 572 zabilježena napada čak 153 završila smrtonosno.

Napadi u Europi su iznimno rijetki. Do sada je registriran 51, ali ih je 27 završilo sa smrću napadnute osobe.

Kakva je situacija na ostalim kontinentima, provjerite na karti. I ne zaboravite, godišnje u svijetu od napada morskih pasa umire šest osoba dok od primjerice malarije koju prenosi komarac oko pola milijuna zaraženih.

>>U razmaku od dva sata morski psi napali dvoje tinejdžera

>>Kao u 'Raljama': Filmsku ekipu napao morski pas

Foto: Independent screenshot

Foto: Alcatel

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije