Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESVETE

Žuto-bijela boja vode u potoku na noge digla policiju

25.01.2015., Zagreb - Potok Vuger u Sesvetama.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
26.01.2015.
u 10:05

Inspektori Hrvatskih voda uzeli su uzorke koje će laboratorijski analizirati. Rezultati će biti poznati za koji dan

Potok Vuger u Bistričkoj ulici u Sesvetama u nedjelju se na jednom dijelu zamutio, što je uznemirilo tamošnje stanare. Voda je postala neobične žuto-bijele boje, no bez mirisa, a nakon što su uznemireni građani prijavili da se nešto čudno događa na dijelu potoka ispod mosta za pješake, na teren je izašla policija te inspektori Hrvatskih voda.

– Netko od naših sugrađana prijavio je na broj 112 da se nešto čudno događa s potokom. Koliko zasad znamo, inspektori su uzeli uzorke vode, a policija je nakon očevida otišla. Ubrzo nakon toga potok se razbistrio, pa sada sve izgleda normalno – kazao je predsjednik gradske četvrti Sesvete, Marijan Tomurad. Dodao je da još nije jasno što je prouzročilo kratkotrajno onečišćenje vode te o čemu je točno riječ.

– Kako sada stvari stoje, moramo pričekati laboratorijske nalaze iz uzoraka koje su uzeli djelatnici Hrvatskih voda, a nakon toga znat ćemo je li riječ o nekom prirodnom onečišćenju ili o neodgovornim građanima koji su mogli nešto ubaciti u potok, što je kažnjivo.

No, nije ništa alarmantno, pretpostavljam da je riječ o manjem onečišćenju s obzirom na to da policija nije stavila nikakve znakove upozorenja, a voda se razbistrila – kazao je predsjednik gradske četvrti Marijan Tomurad. O intervenciji u Sesvetama izvijestila je Policijska uprava zagrebačka koja je evidentirala da se radi o zagađenju potoka u dužini oko kilometar i pol te širini oko dva metra.

Koji je sastav tekućine koja je nakratko djelomično obojila sesvetski potok, znat će se, kako kažu iz te gradske četvrti, za koji dan – kada završi laboratorijska analiza. Zbog velikih kiša potok je nabujao, pa se tekućina vrlo brzo prorijedila i nestala.

>>Kustošak opet pozelenio. Uzorci vode odnijeti na analizu!

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
19:52 26.01.2015.

Svjetsko čudo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije