Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JELAČIĆ PLAC Na gradski natječaj za zakup prestižnog lokala stigla samo jedna ponuda

Zubaku kavana na deset godina za 13,38 milijuna

07.01.2009.
u 12:36

Pavo Zubak, odnosno tvrtka Auto Zubak, idućih će 10 godina držati Gradsku kavanu! Povjerenstvo za davanje u zakup poslovnih prostora danas nije imalo puno posla.

Kovačević: Namješteno
Na javni natječaj pristigla je samo jedna ponuda – Zubakova. Tako je završila dugogodišnja trakavica oko Gradske kavane koja je počela nakon što su novinari neprestano ispitivali gradonačelnika Milana Bandića do kada misli tolerirati bezobraštinu svoga prijatelja Ivana Šućura koji već osam godina bespravno drži kavanu.

Bandić je novinarske napise presjekao i lani u proljeće raspisao natječaj koji je poništen bez suvisla obrazloženja. Šućur je ostao. Novi natječaj je raspisan prošlo ljeto. Najbolju ponudu, mnogo veću i od Zubaka, dao je tada Mario Kovačević, vlasnik Hemingwaya.

Kovačević smatra da je time uništio gradonačelnikov plan da jednim udarcem ubije dvije muhe – izbaci Šućura i ubaci Zubaka.

– Valjda se nisu nadali da ću se javiti. Kada već jesam, poništili su natječaj – tvrdi Kovačević. “Nijedan od pet ponuđača, pa ni Hemingway, nije dokazao da ima pet ili više godina iskustva u vođenju kavane, a što je bio jedan od uvjeta natječaja”, glasilo je službeno obrazloženje poništavanja natječaja. Kovačević tvrdi suprotno, pa je tužio Grad.

Nakon toga raspisuje se i treći natječaj za koji su poglavari tvrdili da je mnogo labaviji, ali ispao je najstroži. Zainteresirani su morali jamčiti da će u prvoj godini najma u kavanu uložiti pet milijuna kuna, za rekonstrukciju centralnoga grijanja 300.000 te 398.000 kao odštetu Šućuru, odnosno uložiti više od 13 milijuna u deset godina! Iz igre su unaprijed izbačeni svi oni koji su ikad bili dužni Gradu, bez obzira na to jesu li dugove podmirili.

Zubak bez komentara
Štoviše, iz igre su izbačeni i svi oni koji su u bilo kakvoj vlasničkoj ili rodbinskoj vezi s bivšim ili sadašnjim gradskim dužnikom. Te propozicije natječaja, koautor Ustava Mato Arlović proglasio je protuustavnima. Bilo kako bilo, Auto Zubak je danas pobijedio ponudivši 64.000 kuna za mjesečni najam.

Mnogi, pa čak i neki članovi povjerenstva, misle da je natječaj “skrojen” tako da na njemu ne može pobijediti nitko tko se bavi samo ugostiteljstvom. Kovačević tvrdi da je natječaj namješten Zubaku. Za Zubakov komentar ostali smo uskraćeni jer su nam u tvrtki Auto Zubak rekli da zasad ne želi komentirati ništa što se tiče kavane.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije